nuff

Saturday, February 12, 2011

Contest 5-5-5 oleh DeQdEq



CREATE, PROTECT & PRESERVE

antara 3 perkara di atas, I nak shre pendapat I tentang cara untuk melindungi kewangan kita supaya masa depan terpelihara I pernah ceritakan tentang membuka akaun emas untuk 'memberanak' kan duit kita.
create gold account


tapi bila mula simpan duit dalam akaun emas ni....kita kene tambah duit and buat diammmmm.... aje.
supaya beberapa tahun akan datang kita dapat membuahkan hasilnya.

lepas beberapa tahun, harga emas naik, kita pun jadi la kaya kan2???

bila dah kaya, mula la nak buat kad kredit san, kad kredit sini sebab takut kene rompak lepas keluarkan duit yang berkepuk-kepuk dari ATM. hahaha....

oleh itu, bila dah seronok sangat guna kad kredit, kita pun over belanja....
bila dah over belanja.... duit pun jadi susut.
jadi, untuk mengelakkan rambut pun susut. 
kita harus mendapatkan khidmat nasihat oleh AKPK untuk membantu mengurus kewangan kita. 


dekat AKPK ni la, dia akan mengajar kita macam mana nak memelihara kewangan kita daripada kebocoran yang melampau. selain itu, untuk belajar macam mana nak memelihara wang dan harta kita dengan saluran yang sepatutnya....

ikutilah bengkel RICHWORKS yang dijalankan oleh Dr. Azizan Osman.
dalam masa yang saman, kita boleh kenali potensi diri dalam memajukan diri sendiri. 
nak tau lebih lanjut?


so, dari situ kita belajar macam mana nak melindungi wang dan harta kita daripada jatuh muflis.
oh my geee..... MUFLIS sangat menakutkan!

cukup untuk itu, sama-samalah kita menabung untuk diri, keluarga dan masa depan.
untuk lebih lanjut tentang contest ini, sila KLIK SINI

last skali, I tag nadiah, cik nin, Cik Pulau, faizal, kak daa

8 000 kritikan hebat!:

DeQdEq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

deqdeq suka....kali ni tasha dh menepati kehendak dan obejektif contest...

isi mmg ada...deqdeq ucapkan semoga berjaya....

terima kasih dear..sbb join contest 5-5-5 ni

BeaN MorENo said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lol ada kontes tak bagitau...

DeQdEq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@BeaN MorENo

jom la bean moreno...silakan join...pasti meriah klu bean moreno pun join

Adyshariz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

owwh..dah screen grab pon..hehe..baru nk ajar camner..lambat pulak..sory ye, blk kmpg :-) ..anyway, gud luck tasha..

farasakura said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wahh entri yang penuh info..thanx kak tasha :)

Myvitrd said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bagus info menarik.. dah dapat idea nak join kontest ni.. tak lama jadi jutawan emas ni.. amin insyaallah

Sunah Mohammad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya datang jenguk dan meneliti~ hehe...good luck ye!

nur ikhyar dee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

juri datang baca entri contest :)

lepas ni nak g buat gold saving account la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...