nuff

Monday, February 21, 2011

Terapi menghadapi tekanan

hari ini kelas yang agak bnyk komen dari kawan-kawan.
kumpulan I present terapi menghadapi tekanan dengan menggunakan tayangan video yang menyenangkan dan seterusnya menguji tahap stress dengan terapi bola.

ini tayangan video kami:
(PERINGATAN! kalau nak layan video ini, layan kat tempat yang sunyi dan selesa. ulang sekali lagi...sunyi dan selesa yer...)

feed back ada yang positif dan negatif. tapi itu semua kami terima dengan hati terbuka.

lepas kumpulan I, my friend pula present Terapi Lukisan
so, my friend pun menceritakan pengalaman dia menghadapi terapi lukisan.

bapak dia.... menangis berjurai-jurai air mata semua orang.
(kecuali yang berjiwa kental la...)

apa yang buatkan semua orang menangis?
dia ceritakan kenapa dia lukis pokok....
pokok tersebut dia ibaratkan tentang diri dia yang berdiri dengan memerlukan sumber lain untuk terus hidup contohnya air, cahaya matahari, udara dll....

so, dia memerlukan family, kawan-kawan, guru dan lain-lain untuk berdiri.
dalam bercerita tu, dia cerita la macam mana dia menghadapi saat mak  dia pergi meninggalkan dia dan seluruh keluarga. sampaikan dia rasa pemergian mak dia tu dah macam mebawa seluruh diri dia pergi bersama.

huhuhuhu....
I ni dah la sensitif pasal mak-mak ni...
dah tentulah  I menangis~
dah la hari ni birthday my mom plak tu....
ini Ibu saya


huwaaaa....
nasib baik tengah malam tadi dah wish. kalau belum wish lagilah rasa bersalah.

dia cerita macam mana dia jaga nak dia kat hospital,
macam mana dia baru balik rumah sekejap sebab  bergilir jaga mak dia dengan kakak.
and tiba-tiba dapat panggilan mak dia dah meninggal.

OMG~
I tak dapat bayangkan kalau I menghadapi situasi itu.
serius I tak sanggup kehilangan mereka yang I sayang!
mereka yang dah membersarkan I
mereka yang pelihara I
mereka yang mengajar I erti kasih sayang.

I pun sayang my parent!
walaupun kami tak kaya...
tapi I sayang mereka lebih dari semua harta kekayaan di dunia ni.

huwaaa....
tak nak citer dah lah. kan dah nangis....

-the end-

8 000 kritikan hebat!:

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

takde sapa sanggup meratapi kehilangan org tersayang tp itulah hakikat yang perlu kita terima.. Melalui detik2 kehilangan ayah dulu sampai saat ni masih rasa. Sejam tadi kita berbual dengan kita, tiba satu jam kemudian dia dah takde. belum bersedia untuk kehilangan mak.. Moga Tuhan panjangkan usianya..

Tasha memang anak ibu. seiras

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

olor olor olor..jangan menangis.elok2 je entri ni ada.kami pom tertekan semalam.

UYC said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh! hai ibu :P

zacky ~786~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jgn menangis... nur kasih ...
jgn berseduh.. nur kasih ..

eh.. menyanyi lak kt sini.. hehe..

krm slm kt mak.. :D

sekamar rindu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..

kekayaaan bukan tiket untuk kebahagiaan...

ibuintan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

as salam Tasha,

nan tak nak itulah hakikat yg perlu kita terima.. ada suatu ketika nanti kita pasti akan merasai saat kehilangan seseorang yg amat kita kasihi dan cintai

.::: Princess MOMOY :::. said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cara momoy untuk kurangkan stress adalah blogging
my blog my terapi

Korang pernah main game ni?"
Coupon makan-makan untuk korang"

Momoy dan Mee Maggie"

YanaMIB said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

muka yu ikut muka ur mom =)

sy juge syg bangat with my parents..susah kut nk besarkan ank dara nih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...