nuff

Saturday, February 19, 2011

GIMP killing ME!!!!!


nampak tak  gambar di atas?
I nak jadikan dia transparent. so, how????
I gunakan softwear GIMP versi BM.
tutorialnya I ikut arahan dari Hashira

tengok arahan dia punya la senang....
I try buat kali pertama tak menjadi...
kali kedua pun tak menjadi....
kali ke-3 pun tak menjadi....

OMG!!!!

I give up!

berehat 5 saat.
then try cari gambar lain yang ada background warna putih.
I try buat..... 
kali ni masa save tu, ada pop out and I klik 'ignore' sebab sebelum ni I klik 'export'
then, save.
tup.. tup...(dengan jantung yang berdebar.... terhasillah~)
YESSSS!!!!!!!

I dah dapat jawapan kenapa percubaan yang berkali-kali tadi gagal.

and lastly I cuba lagi.
dan akhirnya.....



rasa macam menang RM berjuta-juta je bila dah berjaya....
I rasa roomate I tengokkan aje keje gila I.
siap sakit hati nak hempuk-hempuk laptop masa give up tu!
(tapi harap-harap dia tak prasan sebab dia tengah leka tengok cerita dalam netbook dia)
wahahahahaha.....

mood bahagia~
ni yang nak kene nyanyi lagi L.O.V.E nih!
hahahaha....




5 000 kritikan hebat!:

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah2.. sebenarnya tak susah sgt. 1st time saya cuba pun ok jer.. maybe tasha blm familiar dengan benda alah ni

nurul ain said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hye hye :) cube try tuto nieyh :))

kite buat ikot tuto nieyh menjadi ^^

http://hanietwisties.blogspot.com/2010/10/tutorial-buat-header-transparent.html

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@THE LEKAT LEKIT STORY ini kes sebb ada pop out yg mengelirukn la..... klu tak, mest jadi. nyamph dengn bnda 2. sib baik dh tau kt mne prob dia.

P0polita said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cik tasha disable kan je popup tu gune pop up blocker.. eheheh.. btw, lawa sgt bile dah transparent!!

Jom Join Heartbeat

belia bangkit said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha...good job

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...