nuff

Thursday, February 3, 2011

Cermin diri sebelum cakap tentang orang lain

untuk kali ini, I nak share perasaan tak puas hati I terhadap sebilangan orang yang suka pandang orang lain and orang lain tu serba tak kene bagi mata dia. bagi I, orang macam ni tak boleh ajak berbual and i'm sure orang macam ni memang akan hangin kalau kita tegur benda-benda yang serba tak kena pada diri dia.

orang kata "dia mengata orang boleh, orang mengata dia tak boleh".
macam tu la lebih kurang.....contohnya kejadian baru-baru ni.... I pakai lipstik warna merah pun dia tegur "apasal lipstik ko merah sangat arini?" dalam hati I 'Hellow.... lantak aku la nak pakai lipstik wane merah ke, kelabu ker, hitam ker, kuning ke.... kau ada ker? kau mampu?' and for the half day berada dengan dia, ada je bnda yang ada pada orang lain yang dia sibuk nak tegur.... tegur bra orang la, baju orang la, gigi orang la.... macam-macam la..... buatkan I terfikir 'kau tu sempurna sangat ker?'

benda tu buatkan I mengambil keputusan untuk blah dari situ. daripada hati ini keep on mengutuk dia.
kepada si dia yang terasa kalau terbaca entry ini: sila la sedar diri/cermin diri anda sebelum syok-syok je nak tegur orang lain sane sini. awak tu pun manusia biasa jer.....tak akan sesempurna mana pun~

3 000 kritikan hebat!:

DeQdEq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

org mcm tu namanya bad finder....asyik nampak yg buruk ja...

Shaofie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baru je smlm aku bercerita tentang gadis merah lipstick. aku ke? fine. maaf jika terasa...

cunndaa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sabar sha..mmg manusia mcm 2, sebenarnye myb die jeles la 2 kot, or die jenis yg org xleh lebih dr die..sbb 2 dimata die, org lain di fikir tak sempurna.yg sempurna hanya die...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...