nuff

Thursday, February 10, 2011

Gulai Tempoyak Ikan Patin Sungai.

gulai tempoyak ikan patin sungai.

kemarin merasa makan ikan patin sungai masak tempoyak kat kedai makan area Kuala Lipis.
I tak pernah tau pun makan gulai tempoyak ikan patin kat Pahang ni mmng wajib kalau datang Pahang.
I tak pernah tau pun untuk itu.

so, semalam.... memandangkan i ni memang manusia yang pantang jumpa makanan yang sedap.
I pun kaut la seketul patin sungai daripada antara lauk2 yang ada.

manisnya ikan itu...
sedapnya.... awalnya cakap ngan kawan-kawan yang I tak ada selera
tapi bila rasa ikan tu, I pun makan dengan berselera sekali.
sedap wei~

tapi nak bayar pun sedap gak la...
I cuma makan nasi and gulai tempoyak ikan patin,
RM14.
hahahaha.... boleh tahan tergigil gak la tangan nak bayar.
rasa macam makan double prosperity McD pulak.
so, itulah pengalaman pertama makan lauk ikan and bayar mahal.
padahal makan kat kedai biasa jer pun~

what ever it is, puas hati la juga. sebab sedap.
kalau tak sedap mmng terasa rugi la.
and nasib baik juga ada duit nak bayar. kalau tidak?????
hahahaha....

10 000 kritikan hebat!:

Fitrihadi.com said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perghhh menggoda sungguh!! dah lama tak makan gulai tempoyak camni...

say to easy=) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iz dtg sini..dh lama x jenguk tasha..ikan patin..sedap tuh!!

F.A.R said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

arghhhh~
sedapnye!!!!
lagi2 kalau kat area temerloh kan.
banyak ikan patin sungai.

Alan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kalau makan ikan patin kat phg, kena tanya dulu harganya..kang ada yang sembelih..sebab dah banyak yang kena terutama org luar..kadang2 bukan ikan sungai tapi ikan kolam..ikan kolam harga murah tapi kalau dah disiang dan masak, chef wan pun xley beza dah.

bukan nak kutuk phg tapi sy org phg. so tahulah taktik peniaga ni. Bukan semua camtu tapi just in case je lah.

belia bangkit said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sodappppp

Nanie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

14 hinggit! dasatnye... tu mesti baru tengok dah rasa kenyang... hehehe

Bib Abdul Hamid said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perrhhh!!!!!!!! rasa lapar lak tgk masak tempoyak nie..

Chempaka Sari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya orang pahang, memang tiap2 minggu makan benda ni. Klu kt KL ikan dia hanyir sebab patin ternak kt kolam. Nk best makan ikan sungai la.

Pelik ramai xnk makan ikan sungai konon hanyir. Ajaran mana tu?

Well xpe makan masakan kita byr mahal. selama nia kita dok agungkan mC D la Pizza la sampai byr berpuluh ringgit, tapi sbb makanan barat xpa. memanglah mahal kan xapa. Padahal makanan barat tu pun byk bwk penyakit jugak.

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

MMNG PUAS MKN SEDAP MCM NI....... INSYA-ALLAH KALAU PERGI PAHANG LAGI i AKAN CARI IKAN PATIN SUNGAI NI.

WendyinKK @ Table for 2..... or more said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Salam Sejahtera,

Saya ingin mintak izin untuk menggunakan gambar ikan patin ini untuk melancarkan event Pahang Food Fest pada Dec 1.

http://wendyinkk.blogspot.com/p/malaysian-food-fest.html

Terima Kasih,
Wendy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...