nuff

Wednesday, February 2, 2011

Pentingkah Dara bagi Lelaki?

ASTHAGFIRULLAHALAZIM ... ... jantungku seakan hampir putus bila terdengar pengakuan dari insan yang paling aku sayangi.Esok hari kami kami disatukan."Katakan itu tidak benar",jerit ku padanya. Tubuhku longlai,tidak berdaya bangun lagi.Hatiku pedih dan ngilu bagai tersusuk sembilu. Sekiranya aku menolak,dimanakah maruah ibu bapanya hendak digadai,hanya kerana dosa anak gadis yang menodai kesucian diri.Akibat terlalu cinta pada bekas kekasihnya sewaktu ketika dulu,tunanganku telah pun menghilangkan mahkota suci atau DARAnya pada jalan haram.

Aku menerima walaupun hatiku pedih dan terluka,demi menjaga hati orang yang tidak berdosa. Kini setahun berlalu,ketika aku melayari INTERNET aku dikejutkan lagi dengan sesuatu perkara, yang dulunya aku telah lupakan.Video Klip isteriku berzina dengan bekas kekasihnya.Mereka begitu mesra dan intim sambil melakukan aksi zina.Perbagai aksi yang menyakitkan hatiku. Aku melihat kesisi,terbujur seorang isteri yang sedang mendakapi anak kecil.Aku menghampiri kebirai katil,kurenung wajah anak kecil itu,aku bayangkan nasibnya sekiranya LAFAS talak terpancul dari mulutku.

Sekali lagi bersolat ISTIKARAH untuk mencari pertunjuk.Mampukan aku mengandar biawak hidup dalam hidupku.Memang itu cerita lama,tetapi ianya telah mencabar ego lelakiku.Sekiranya kita sejak dari dahulu mematuhi ajaran Islam,perkara ini tidak akan berlaku. Keesokan pagi,telefon bimbitku berbunyi,ternyata dari kedua ibubapaku.Terdapat puluhan sms dari sahabat handai dan kaum kerabat yang bertanyakan soalan tentang Vidoe Klip tersebut.Ada juga yang meminta bersabar dan tidak kurang yang meminta membuat keputusan bijak dan memilukan. Bagaimana aku harus menghadapi hari esok dengan senyuman sinis kenalan.Aku tahu ada yang bersimpati, ada yang menjuihkan bibir.

Setelah terbongkar rahsia Klip Video itu,satu persatu-satu rahsia lama isteriku muncul.akibat terlalu tabsud dek kerana cinta pertama.Ada yang mengirim pautan (link) friendster isteriku bersama bekas kekasihnya. Aku menyakitkan hatiku sendiri kerana melayarinya.Perbagai foto romantis mereka berdua,walaupun tidak menjolok mata tetapi jelas menampakkan keintiman mereka.Coretan cinta mereka begitu indah.Segala janji mereka berkubur kerana pernikahku bersama isteriku.

Aku cuba menyiasat perkara sebenar.Kini baruku sedar keputusanku adalah suatu kesilapan besar.Aku memutuskan dua jiwa yang bercinta.Dari mulut bekas teman leleki isteriku.Beliau seorang lelaki berusia diawal 40-an.Telah beristeri dan mempunyai dua cahayamata.Beliau menjalinkan hubungan cinta bersama isteriku selama enam tahun.Oleh kerana pihak family isteriku tidak bersetuju dengan pilihannya dan kebetulan familiku masuk meminang,lantas pinanganku diterima. Penolakan mereka cuma kerana status suami orang dan pekerjaan lelaki itu tidak sehebat dengan isteriku.Kebetulan aku juga seorang guru,maka pinanganku diterima... 



bersambung....

15 000 kritikan hebat!:

Shaofie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pening aku baca. kejap isteri, kejap suami. haha. janji aku dah baca. tp still tak paham. lagipun bersambung.. so, aku tunggu sambungannye. haahhha.

FaizFizy39 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alamak. bersambung pulak.

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

awat bersambung..memang gile la

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku baca dah sampai habis..kurang faham..maybe ada yg tertinggal dalam sambungan seterusnya ni..aku tunggu

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sha, cepat2 la buat sambungan tuh...-fifie-

NISA KHAIRI said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Lorr...sambung pulak..

ifwat said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adoihh, pedihh kena cam ni woo..

SpaQue said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

xpenting sgt..hati budi lbh pntg..klu da insap ok je

Entri bes kat sini Top 10 - Perpindahan Pemain Termahal Bola Sepak Dunia | Hari Wilayah 2011

Cik Mimie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alorh, napa smabung lak..x sabar nk tahu cerita selanjutnye ni..

Sunah Mohammad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

macam novel2 lak~ hehe

Syarni Farida Shukri said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

homaigod!

Hazim_91 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah...nnti nk bace sambungn yer lg eh...

fauzibest5 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice story.saya suka,saya follow :)

fariza fauzi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

most of lelaki sekarang (yg outspoken n moden) dorg mcm dah x kesah pasal dara2 ni..hmm ntah laaa

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ini berdasarkan beberapa hadis Nabi s.a.w. yang menggalakkan berkahwin dengan anak dara. Sabda Nabi s.a.w dalam hadis yang diriwayatkan Ibn Majah dengan sanadnya yang hasan: (maksudnya) : “Hendaklah kamu mengahwini anak dara. Ini kerana mereka lebih baik perkataannya, lebih subur rahimnya dan lebih redha dengan yang sedikit”.

Cuba kena atas batang hidung sendiri

nak ke kita kepada seorang perempuan yang senang saje memberikan kesucian dirinya kepada lelaki lain

lebih teruk sekali maruah diri seorang perempuan islam telah di ambil oleh lelaki yang bukan Islam contohnya orang india atau cina

dimanakah perempuan itu letak maruah dirinya sebagai islam dan lalu memberikan kepada orang bukan islam kerana ditipu dengan janji tipu lelaki bukan islam. Ramai lelaki bukan islam mengatakan perempuan melayu are cheap so they try with janji manis and use old method skill “I will masuk islam”

Gila x selepas perempuan melayu telah berikan maruah dan dara kepada orang bukan Islam, perempuan melayu tu in the end nak cari Lelaki Melayu yang beragama Islam

Orang bukan Islam diletakkan tarafnya lebih tinggi daripada lelaki Islam oleh perempuan melayu tersebut kerana telah memberikan dara dan maruah yang tidak dapat dibeli oleh wang ringgit walaupun 1 billion ringgit

Talk is cheap. To all Lelaki Islam, you nak x you bukan orang yang pertama, dan yang lagi gila tubuh badan dan aurat perempuan yang bakal jadi isteri telah di ratah oleh lelaki lain sebelum kamu.

Maruah seorang perempuan perlu dijaga. Mesti ada sebab Allah jadikan seorang perempuan itu dilahirkan DARA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...