nuff

Wednesday, February 9, 2011

Facebook

bagi pendapat I...
Facebook is about my friend and about my life.
kawan-kawan dalam FB I semuanya kawan yang I knal.

kalau ada orang add I dalam Facebook semata-mata nak berkenalan dengan I
sedangkan dia tak pernah pun kenal I sebelum ni.

u made a very big mistake.
stanger ni ada kadangnya baik dalam hidup kita. contohnya rakan pembaca blog.
sebab dia baca dan ikuti apa yang kita kongsikan.
dia tak de pun say "Hi, boleh berkenalan?"
sebab sebaik sahaja dia masuk dalam blog kita, dia akan dapat baca personaliti kita melalui penulisan kita,
dan kebanyakkan penulis blog menceritakan tentang kehidupan mereka dalam penulisan mereka. 
boleh dikatakan macam tak ada apa lagi yang perlu ditanya....
sebab semuanya dah jelas tertulis.
lainlah blogger yang merahsiakan dirinya.
itu, mmng la boleh kita tanya apa nama sebenar dia.

ini, kalau cara blog dia pun dah about life,
apa lagi yang kau nak tau?
nak tau dia suka makan apa? suka minum apa? suka buat apa? suka lepak mana?
semua dia  dah cerita dalam blog.
inikan pulak kalau tanya "awak kat mana tu?"
itu lagilah membosankan.

btw, cara nak berkenalan macam tu sangat basi okay!!!


tapi kalau nak kawan dalam FB untuk berkenalan.
erm..... dia kene baca my blog dulu kot.
dah kenal diri I melalui my blog, then baru dia boleh nilaikan yang I ni seorang yang mudah kawan dengan orang yang macam mana.

jangan la buat Facebook macam rungan mencari jodoh.
macam desperate sangat je gayanya.

mak suruh cari jodoh cepat ker?
kalau tak jumpa pasangan dalam masa 3 bulan ni, mak akan bunuh kamu ker?
LOL~


so, jangan marahlah kalau I tiba-tiba unfriend dengan u atau u dah kene block

4 000 kritikan hebat!:

Jaa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

same here... 4 me, fb hanya utk friends (dari sekolah, U atau opis jer)...no outsiders...

cinta nabella said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eish ! skOng 100% la ..
if ta knal pOn laO add je tape la .. ni dOk Offer dri nk jdik bOy la .. tah hape2x.. tmbah2x gy bOle di kata kan buta tuli la if dh nmpk at status terng2 in rltionshp pesal still Otak cetek nk kacO .. kalO bOle lha .. fwen at FB Smua nk buang je . tp fkir balik .., ta tawu mna fwen dri belOg n yg ta knal .. haish ! ta sbar nk tggu fb dibubar (:

Cik Nin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

btul2.
n ade tu plk just add je tp x pernah tgur pn. dah la x knal. xtau la klau die knal cik nin ke x sbb mutual frend die ramai yg cik nin tau. tp ble cik nin dh approve, senyap seribu bhs. at least klau knal, ckp la knal n state la kat mana knal. kan, kan, kan? huhu

Jaa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kawan jaa pernah kena skali...dl dia main add jer sesapa pun..nk tambah kawan la konon..sekali dapat sorang stalker ler plak..terus delelte n tukar suma info dlm fb 2...sekarang hanya add orang yg tertentu jer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...