nuff

Thursday, March 3, 2011

Kenapa Single lagi Best dari Couple?

hari ini, mari kita share kenapakah single lagi best dari couple?
(ini adalah dari sudut pandangan orang yang bercouple)



  1. tak payah nak fikir si dia sedang buat apa.
  2. tak payah membazir kredit untuk mesej/bergayut dgn  si dia 24 jam, hari-hari, tiap bulan, saban tahun
  3. pergi mana-mana cuma perlu report pada parent aje. tak payah report pada ramai sangat orang. padahal stakat nak kluar g Midvalley je pun~
  4. tak payah fikir macam mana nak pujuk si dia bila dia marah/ merajuk
  5. boleh tidur sesuka hati tanpa di ganggu oleh si dia
  6. boleh keluar dengan mana-mana kenalan baru tanpa ada unsur cemburu oleh sesiapa
  7. boleh berkenalan dengan lelaki/perempuan baru yang handsome/cantik sesuka hati
  8. tak payah tunggu dia balik kerja/main futsal supaya boleh mesej/ bergayut sebelum tidur
  9. tak payah bergaduh sebab cemburu 
  10. tak payah pening-pening untuk takut si dia dirampas orang (sebab single kan~)
  11. boleh enjoy sesuka hati
  12. bebas melakukan apa sahaja yang diidamkan 
  13. tak perlu takut dengan masalah zina
  14. tak perlu fikir tentang termengandung luar nikah
  15. tak perlu fikir port yang baik nak kissing-kissing/ beromen/ berasmara dana.
  16. dapat mengelak dari dipandang badi oleh orang sekeliling.

tanpa pasangan, anda bebas berlari.
tapi persoalannya, seberapa lamakah anda akan hidup sendiri? 
tak nak kawin ker?
dah tua nanti sape nak jaga?



ini adalah berdasarkan pemerhatian rambang. 
bukan pengalaman saya yer~
 tak mo salah faham okay....tak mo.... tak mo....

14 000 kritikan hebat!:

nelly said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ya tak ya juga ..

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@nellykan? kan? heheheh....

Myvitrd said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dulu saya fikir macam tu juga.. dari mula dilahirkan sampai umur 30tahun tiada seorang yang saya jadikan istimewa dalam hidup.. sampailah satu hari saya terjumpa dengan seorang wanita yg saya rasa nilah orangnya yg saya cari selama ini..

Tapi bila dah kawin dengannya lain pulak saya fikir.. nak tahu apa yg saya fikirkan..

Kenapalah bukan dari dulu lagi saya jumpa isteri saya yg sekarang ni.. alangkah ruginya kawin lewat..

Hidup berdua memang seronok.. kalau nak tahu kawinlah.. hehehe

Sakit ada orang jaga... tido ada orang teman.. walhal kalau sedang marah pon ada orang tolong pujuk..

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Myvitrdsetuu dengan pandangan anda....nntikan entry akan datang yang I akan kongsikan bestnya kawen and bestnya bercouple.

niesz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tul tu..dulu time niesz sigle mmg best giler..nk buat ape pun xde org nak halang atau marah..but now bile dah ade bf nie, best gak la..sbb bf niesz jenis yg x kongkong, n memahami :)

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@niesznantikan enty untuk kenapa couple lagi best dari single plak yer.

IxoR@ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bila kite bercouple.. kadang2 kite pikir alangkah bahagianya sendiri sebab tak perlu jaga perasaan orang lain.

bila kite single.. kadang2 kite pikir alangkah bahagianya bila ada teman yg menemani, menyayangi sentiasa di kala suka dan duka...

apa pun keadaan... carilah bahagia bukan derita....

;)

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@IxoR@ betul sangat...... jadi, bersyukurlah dengan apa yang kita ada, dan berusahalah untuk kebaikkan

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

errr... bagi cik pulau..
mugkin belum masanya. lalala~

anda ditag:'
http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/03/tora-datang-lagi.html

una berry said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saya setuju dengan post ini
tapi berbanding couple, lagi best kawen kot
couple kdg2 masalah tah hape2 sgt

Ekha Miranda said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sangat betul,tp lumrah msg2 slg mmerlukan..:)

p/s: Ekha was here to0..:p

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak salah paham jugak hahaha

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kami selaku orang yg baru bergelar single nie amat setuju dengan 16perkara diatas..dan kami turut bersetuju dengan satu persoalan di atas.akhir akhir kita mesti berbalik pada islam. Allah sudah menciptakan seseorang berpasangan... sekrang single.maybe selepas 30 tahun terjumpa pasangan yang lama.itu sudah takdir..teringat cerita ketika cinta bertasbih 2..akhirnya bersama juga khairul dan nisa..

lynn said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

comel la entry kau..sukaa! :) memang btl pun but as time goes by everyone need someone..its human nature.god created that way.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...