nuff

Tuesday, March 15, 2011

Majlis Perkahwinan adalah....

terbaca entry oleh Yana MIB pasal kawan yang tak nak datang kenduri sebab tak diberi kad.

membuatkan I teringat dengan kata-kata Chef Wan masa ditemu ramah oleh wartawan tentang perkahwinan Serina yang akan berlangsung masa tu.
dia kata "majlis perkahwinan adalah satu majlis yang akan mengumpulkan saudara-mara dan rakan-rakan terdekat yang akan memeriahkan majlis. jadi, rancangan majlis ni adalah majlis yang paling tertutup dan paling simple untuk mengumpulkan keluaga " katanya

masa tu tak dapat penaja..... tapi dia kan Chef terkemuka dunia......
siapa yang tak nak taja majlis anak dia??????
kalau dia nak kawin lagi pun, I rasa mesti akan ada yang nak menaja.

so, kesimpulannya di sini...
I sangat setuju dengan kata-kata dia bahawa majlis perkahwinan adalah untuk mengumpulkan keluarga dan rakan yang terdekat. dan memang majlis akan meriah giler dengan hubungan yang sangat rapat itu walaupun tetamu tak de la ramai mana....

apa guna jemputan sampai beribu-ribu tapi tetamu semua hambar and datang dan pergi macam tu aje?
kalau family dan rakan terdekat, mesti diorang akan sanggup tunggu sampai majlis hampir selesai sebab seronok nak memeriahkan majlis.

so, bagi I..... bila majlis I nanti.... I memang dah plan yang jemputan I mestilah sangat terhad dan I akan pastikan semua family terdekat dan rakan yang paling rapat akan dijemput.
dan kepada yang tak dijemput..... tgk gambar pun cukup la yer~

lagi pun....kalau majlis tu ramai sangat jemputan. lari budget wow.....
mana nak cekau duit???
bagi I, majlis tu mestilah paling simple and meriah dengan keluarga dan rakan terdekat. 
dan dalam masa yang sama, duit boleh disalurkan untuk simpanan masa depan. betul tak???


btw, I tertarik dengan gambar sentap Yana MIB n ujang tu. sungguh tersentap okay. hahahah....

2 000 kritikan hebat!:

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

skong!

Cik Tata said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sokong+setuju sgt2.. i pun ada plan benda yg sm mcm you :))
kalau jemputan terlalu ramai ( in term of nak tunjuk2 atau nak jemput semua jenis manusia ) tp kita xtahu pun kehadiran diorg sb terlalu rmai dan xmampu nak entertain semuanya.. for me biarlah sikit,simple yg penting meriah dan dpt entertain semua tetamu yg hadir dgn baik :)) lagi pun dtg rmai2 belum tentu semuanya mendoakan kebahagian pasangan pengantin kan? :D

sorry, salam perkenalan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...