nuff

Monday, March 7, 2011

di Tag sebagai Jawa

kadang-kadang ada juga la orang tanya I "U jawa ker?"
dengan muka yang tertecik air liur..... menjawab "eeerrr..... tak kot. sebab nenek saya kata dia Melayu"
actually nenek I and y mom selalu  di cop sebagai Jawa sebab dia membesar dikalangan orang-orang Jawa di Semerah,Batu Pahat (itulah kampung I yang sejati, sebab sekarang my grandma duk JB).

Tapi I kadang-kadang teringin juga nak pandai cakap Jawa sebab my Mak Long pandai cakap jawa (sebab kawin dengan orang Jawa) bangga tuh bila pandai 3 bahasa. betul tak??

tapi point dia sekarang bukan nak cerita I ni orang Melayu ker, orang Jawa ker, orang hitam ker, orang puteh ker.... yang penting kita orang Malaysia. wahahaha...tiber jer.

I di tag oleh gaung dalam entry dia 'nadia gadis Jawa bikin letih'. so, itulah yang membuatkn I terfikir tentang soalan2 lazim yang I selalu dapat. ngeh2.....
so, here we go with the Q&A. ceh, macam tajuk buku STPM jer.


1) Adakah anda rasa HOT?
kadang-kadang jer. tapi selalu juga budget Hot. ngeh~ 
(I tau, I poyo. Poyo itu Cool~)

2) Upload wallpaper lappy/pc
I pakai window ultimate. so, wallpaper berubah2.jadi.... ni I PrtSc wall paper yang sekarang yer...



3) Cerita pasal gambar
Gambar tersebut adalah gambar dengan kawan-kawan masa celebrate birthday member. memang fun berkawan dengan diorang sebab diorang sempoi and menyenangkan hati I.

4) Bila kali terakhir anda makan ayam
petang tadi kat kedai Cik Nan kat KTAMS, UKM, Bangi, Selangor Malaysia.

5) Lagu terakhir yang anda dengar
tadi dengar dalam radio, The Time (Black Eyed Peas)

6) Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Berbual dengan roomate yang tengah lipat baju

7) Selain name sendiri anda dipanggil ape
Along, Chah, Wey, Intan, Tasha

8) Tag 8 orang


9) Siapakah no 1 yang anda tag
dia adalah seorang perempuan yang berasal dari sebuah Pulau yang menggunakan nama datuknya

10) Katakan sesuatu tentang no 5 yang anda tag
Miss Ran adalah seorang perempuan

11) Orang yang ke 3 ditag berhubungan dengan siapa
dengan mendiang MJ kot~

12) Bagaimana dengan no 4
I rasa ramai orang kenal dengan tunang dia dalam dunia blog nih. dia kata tunang dia hemcem.

13) Pesanan buat no 6
pesanannya adalah tiap kali nampak nama anda I teringat nak makan Lolipop. tolong belikan boleh? 

14) kata-kata cinta buat no 2
tak payah berikan kata cinta. sebab dia sedang dilamun cinta~

15) Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan
tak sure plak untuk itu. mungkin persamaan mereka adalah free hair sama macam I

16) Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang di tag di no 1
1. berasal dari Kelantan
2. Belajar degree Pendidikan M3
3. seorang perempuan
4. anak buah dia panggil dia Cik Nin
5. suka makan jajan/snack. (& I selalu jadi tempat untuk dia mendermakan jajan dia)

17) Persamaan antara Lembu dan Kambing
both adalah haiwan dan sering dikorbankan masa Hari Raya Haji

18) Perasaan ketika menjawab tag ini
jawab je lah....orang dah tag kan..... lagipun bukan contest pun~

19) Adakah anda tahu Rizman itu sengal
tak kenal pun siapakah Rizman

20) Gay or Les?
I adalah or sebab I ada bf yang or juga.

4 000 kritikan hebat!:

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak kena buat homework sblm jwb tag ni.. kekekekekeke.. apapun thanks tag

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

erk kene jwb la ni

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

itu dia..along...wah .kami angah..hekhekhek

nelly said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Terima kasih tag ..dah jawab lama dulu ..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...