nuff

Sunday, March 6, 2011

Kenapa Kawin lagi Best dari Single and Couple?

Last time I dah sharekan :


kali ini, I nak share perspektif I terhadap kenapa kawin lagi best dari couple and single.

  1. menunaikan tuntutan agama
  2. ada teman berbual sepanjang masa (dalam tidur pun boleh berbual)
  3. ada orang tolong buatkan air
  4. si dia boleh tolong picit-picit kalau penat
  5. ada orang yang jaga sakit pening kita
  6. tak lagi dipandang serong oleh masyarakat bila berdua-duaan atau berpegangan (sebab masa couple, orang tau yang korang belum kawin~)
  7. ada bantal peluk yang lagi best dari support pillow. wahahaha...
  8. ada orang tolong kejutkan bangun tidur
  9. makan pakai terjaga
  10. semua pun halal~ ngeh..ngeh..ngeh...
  11. ada teman setia untuk ketawa dan menangis
  12. simpan duit sama-sama and boleh share sama-sama...
  13. rancang hari tua bersama
  14. masa depan terjamin bila sama-sama merancang
  15. seronok mengingat banyak kenangan dari bercinta sampailah membesarkan anak-anak (sebab I seronok tengok my parent sangat luving~)

best kan kahwin?
so...... jangan couple lama-lama and jangan menyesali hidup bersendiri terlalu lama kerana mengelak nak kahwin. tapi yang paling penting carilah pasangan yang terbaik dalam hidup kita

I suka katakan bahawa pasangan terbaik kita adalah pasangan yang ada tulang rusuk yang sepadan dengan kita (tapi tak bermakna sama bentuk fizikal. ada maksud tersirat yang dalam). betol tak??

fikir-fikirkanlah~


ngeh2~





9 000 kritikan hebat!:

Kembang Perawan 3288 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ooo awok dh kwin leni. hehe best ke.nk kwen gak. dwet setel dah

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak kawen masa umur 25..
even calon takde lagi...
tapi niat nak kawen tu ada..
lalala~ ^^,

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@cik pulau &@Kembang Perawan 3288
lom kawen lagi la~

tak per, yang penting niat tu dah ada. hahaha

jeBateja said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wowowowowowowowo....hang baru nak fikir nak kahwin ke.....den dah fikir yg ke 2 dah.....ahakz......ahakz...gurau jer ni...jgn report wife den plak...

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@jeBateja yer ker? tak tanyer pun....welk~

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak kawen

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ish ish ish..besh jer bunyiknyer kawen tapi kalau cik tasha listkan persiapan majlis kawen dari merisik sampai malam pertama..ish ish ish tak daya nak dikejor bajet banyak

nelly said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Ni yang nak kawen ..heheheh

aQi + GenGkey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nk kawen gak..
tp x jumpe pasangan lg..
ahax..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...