nuff

Saturday, March 5, 2011

Ais Krim di Hari Panas

dihari sabtu yang panas ini....tertiba I teringat kenangan makan ais krim yang akan cair dalam mulut dan menyejukkan tekak buat seketika. aduhai...... tedapnyer~

masa I kecik-kecik dulu....I suka sangat makan aiskrim strawberry 

i pun tak tau kenapa I suka snagat perisa strawberry tu. mungkin sebab warna dia pink kot.
tapi masa I kecik2 dulu I xde la peminat warna pink pun.
sebab masa kecik-kecik dulu, I agak boyish sikit.
rambut pendek, tak suka pakai skirt, tak suka pakai baju kurung.
tapi suka ais krim warna pink. mungkin sebab warna dia yang mengancam tu kot~

dah besar sikit, bila I dapat rasa buah straberry tu masam,
I pun terfikir kenapa ais krim strawberry tu tak masam??

so, I pun tukar minat I pada aiskrim vanilla.
(tak de kaitan pun masam dengan nak tukar rasa kan???)
ntah lah.... mungkin sebab dah bosan kot.


waktu yang paling puas makan ais krim straberry adalah masa I pernah kerja McD dulu.
lagi pulak, I keje bahagian ais krim, puas la makan aiskrim perisa vanilla.

dah lama-lama asik makan perisa vanilla aje...
kepala pun jadi pening sebab vanilla kan wangi.
so, I decide untuk bertukar arah pada perisa coklat pulak


setakat ini, nampaknya....I macam setia dengan perisa coklat. 
sebab I suka juga coklat. tapi tak de la gemarkan coklat sampai boleh habiskan 1 bar coklat.
sebab coklat tu manis sngt.

at least ais krim ni okay sikit la....
so, I mmng suka coklat.
tiap kali makan ais krim I akan pilih perisa coklat. atau yang ada coklat dalamnya.
ais krim coklat tedap~

kalau kat rumah pulak, 
my dad suka beli ais krim yang ada 3 perisa tu...

sebab dia tau anak dia ada 3 orang ni macam2 karenah termasuk isteri dia.
hehehe.....
biasanya I tengok bahagian coklat akan habis dulu. sebab I akan sental sebaik mungkin, 
hahaha.....

tapi ada kalanya bila datang mood tak nak fussy2 (memilih), I akan kaut ketiga-tiga perisa terus
and jadilah macam ni~

baiklah.... nak keluar pergi cari ais krim sekarang.
lalalalala~








10 000 kritikan hebat!:

iwan_dextrous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

blanje weiiii...hhihi

sue_catlover said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tapi kenapa semua gambo2 ade kena mengena ngan stoberi?? musykil la..

cunndaa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sebab terliur tgk eskrim tu, tak kire...sha kena belanja kak daa gak... xkire...hehehehhee

cikpuanhady said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

my peberet ni eskrem ni..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Princess Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

knur pun baru beli eskrim 3 perisa tadi..hehe

Miss Ran said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tasha pelakon sy...

cepat tengok

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/cinta-alam-maya.html

toyolkiut said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

TK lbh suka aiskrim vanilla..
tp lg snang mkn cornetto..mcm2 ada.. harga pun x mahal mana, nk mkn pun senang..
fuh..
mlm2 ni wat terliur je..

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sebenarnya dari siang tadi lagi tengok bende ni.tapi internet sedikit sebanyak lambat, sekarang baru buleh..memang sedapp sedap sedapppppppp vanilla... coklat..eskim strabery utk orang pelik shaja..hehe

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@sue_catloverdah agak dah..... mesti ada yang akan mempersoalkan tentang perkara itu. hahahah....

biarlah rahsia~

miss fazz said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

waaaa , bestnye pat mkn eskrem ptg2 neh ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...