nuff

Tuesday, March 22, 2011

AKU BENCI ROKOK!!!!!

image

seriusly suka dengan Idea abg Ben untuk segmen ini.
I baru je mengemukakan isu ini pada rakan sekelas semalam tentang apa yang best sangat merokok ni????
kalau main game, kita dapat cuci mata dan dapat excitement. kalau hisap dadah, kita high, kalau berkebun dapat hasil tanaman....tapi kalau merokok?????

dapat apa??? I pelik sangat dengan perokok-perokok tegar ni. apa yang best sangat??
jangan cakap rokok tu best, macho and what ever. sebab i bukan tak perbah try rasa asap yang masuk dalam mulut dan paru-paru ni. memang tak de pape......TAK ADA APA-APA!!!!!

diulang sekali lagi!!! MEMANG TAK ADA APA-APA!!!
so, apa yang best sangat dengan rokok ni??? dah la membazir duit, then mencemarkan alam sekitar. bukan setakat udara aja.... mencemarkan sungat, mencemarkan pemandangan dan sebagainya.
teruk lah!!!
I stress tengok orang yang hisap rokok sesuka hati dia di tempat-tempat awam. bertambah bengang kalau dia merokok dalam tempat yang ada air-cond. adoi~ pening kepala la!!!


nasihat buat sang perokok: cuba-cuba la berhenti merokok. I tau yang korang akan kata 
"susah la nak berhenti"
itu sebab korang tak cuba berhenti pun.
rokok ni macam cinta..... bila dah melekat.....asyik nak berkepit aje..... then bila tiba-tiba kene putus. 
asyik teringat aje.... sampai makan tak lalu, tidur tak lena, mandi tak basah....
ada je yang serba tak kena...
so, I suggest sila la makan Nicotine Gum yang macam dalam TV tu atau pun beli lah Fake Cigarette yang banyak dipasaran sekarang. 
sila lah!!!!! dan tolonglah jangan bunuh orang lain kerana sikap kalian.

sama-samalah kita menjaga kesihatan yer~

4 000 kritikan hebat!:

Rafi Nilhan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

eh..main game pun masok skali? hehe..

http://kchhitam.blogspot.com/2011/03/mandul.html

nikaviolet said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hye....nice opinion lah...
kalau sudi jenguk2 lah my blog...
follow awk nie...
salam perkenalan....

http://nikaviolet88diary.blogspot.com/

Lulu caldina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

SiS NaD said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

SiS PuN BeNCi RoKoK!~ JoM JoiN KeMPeN 'KaTeRKaN TaKNaK PaDeR RoKoK'!~ (^_____^)V

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...