nuff

Wednesday, December 14, 2011

dinner Hawaiian Night

end of this month ada dinner tema Hawaiian Night kat tempat kerja, I lost idea la mcm mana nak dress up supaya nmpk lain dari y lain. klu I dress mcm diorang y kt bawah ni ok x?  sure lain dari y lain kan? tapi mana nak cari rambut warna cm ni kat JB ek?


after bronzer :P



tapi rasa cam malas la pulak nak beli-beli baju. ntah bila nak pakai lagi pun tak tau lah.
kalau I pakai mcm kat bawah ni pulak......

tak senang duduk pulak semua orang. termasuk I sekali tak senang duduk. hahahahah....

blur kejap..... tgk lah nnt cm ne.

Thursday, September 22, 2011

Isteri 'makan luar' bila suami tiada

hye semua,

I jadi teringat kes-kes isteri makan luar bila I tgk surat khabar Metro. lately bnyk isu isteri curang la kan..... I rasa benda ni sebenarnya dah lama.... cuma baru-baru ni je benda ni terdedah dengan sangat meluas tambahan pulak bila ada pengakuan berani  pada wartawan yang menyamar. OMG! 

apa nak jadi ni?? kalau zaman dulu, isteri setia menanti dirumah walaupun si suami kerja kapal. balik pun sebulan sekali aje (tu dah paling kerap la tu). Isteri tak de pun cari 'makan luar'. setia la duk umah jaga anak, jaga rumah. aleh2 si suami pulak yang bawa penyakit (sebab suami makan luar) [apsal cerita ni mcm ala-ala cerita Maya Karin dalam Pisau Cukur jek. hahahaha...]

tapi zaman sekarang ni dah terbalik. bila suami keluar, kejap lagi......bini pun keluar hantar anak ke rumah pengasuh sebab nak berasmara dana. GOD!! seramnya...... diorang kata, bukannya ada pasangan lagi sorang tu sebab cinta. tapi untuk suka-suka je. asalkan dapat sex. sebab diorang kata kadang-kadanga orang lain treat lagi best dari suami sendiri. I jadi terfikir, agaknya anak tu..... anak suami dia ke bukan?

manusia zaman sekarang memang buat kita yang memerhati ni jadi pening la. itu belum kes, isteri pukul suami, isteri bomohkan suami..... GOD!!! macam-macam....Lelaki ni pun satu juga....Isteri yang cantik tu tak pernah dia nak hargai. dia lagi suka perempuan murahan kat luar  tu. mana la bini tak marah. mana lah rumah tangga nak aman. dah sah2 la asik bertekak aje.....bila isteri mula 'makan luar' baru rasa gelabah, and marah sana sini. sape suruh tak nak jaga bini elok2!!

untuk para wanita: sejauh mana kita nak percayakan kasih sayang pasangan kita, sejauh itu juga la kita kene jaga juga diri kita. jangan lah suami tak de..... awak sangap sangat sampai cari 'makan luar' dosa tau tak!

p/s: sekali-sekala kalau ayah ajak 1 family makan kat luar, seronok juga~

Bergambar Pre-Konvo

hye semua....

Malam tadi sempat la my family masing-masing ambil masa untuk bergambar demi Along (I la tu~) nak pakai jubah. ngeee.....

seronoknya dah nak konvo..... sebenarnya masa zaman sekolah-sekolah dulu....I tak pernah pun bercita-cita akan belajar sampai ke menara gading. serius!! sebab dulu masa zaman sekolah I bukan budak pandai and bukan juga budak skema yang rajin baca buku. kalau main-main.... jalan sana, jalan sini, tolong cikgu angkat barang memang la I suka.....tapi kalau suruh belajar. malas nak mampos. sebab tu keputusan tak pernah pun dapat 4A. (serius tak pernah!!!!) even UPSR ke, PMR ke, SPM ke....atau STPM. tapi mungkin Allah dah tentukan jalan hidup I akan masuk Universiti juga. so.....itulah jalan hidup I. memang betul lah, apa pun yang kita buat, kita hanya mampu merancang. tapi Allah yang tentukan segalanya.

Sebab apa tau..... I jadi teringat dengan kawan I yang memang pandai masa sekolah dulu, tapi malangnya dia tak de rezeki masuk Universiti. result dia dah tentu lah jauh lebih baik dari I.... kesian dia..... tapi sekarang dia tetap berjaya walaupun tak masuk Universiti. I tumpang bangga untuk dia. dah Allah tentukan jalan hidup dia macam tu kan~

okay, malas nak cerita panjang-panjang. I harap, jalan hidup I ni.....I akan hargai sebaik-baiknya. sebab I bukannya anak orang kaya atau budak yang pandai. tapi apa yang I dah kecapi hingga hari ini....I tak pernah impikan pun masa I kecik-kecik dulu. Masuk UKM tu!!!! bangga siot.....(dah habis belajar baru nak bangga! terlambat sungguh!!!)


here, some photo untuk aktiviti bergambar malam tadi.

jubah untuk fakulti Pendidikan, UKM 
(amik ko!!! jubah horen!)



dah amik mesti la nak tgk hasilnya kan...
tapi rambut I sungguh tak lawa mlm tadi. sebab tak sempat nak g curl. 
mengejar masa..... serius tak sempat!
benci pulak I tgk rambut I untuk gambar yang dah siap tu nanti. sungguh tak HOT!!!
menci2!!

Wednesday, September 21, 2011

Yeay! nak Konvo...

hye semua....
sekarang ni gh musim konvo. beberapa university pun dah start konvo.
UKM akan start konvo ke-39 akan berlangsung pada 24-27 september 2011

I akan konvo pada 27 september 2011 sidang terakhir. sesi petang. 
yahoooo!!!!

jumpa di sana~

oh ya, sebelum terlupa.... nk tanya ni.... mana lagi better? pix blah kanan atau kiri?? pls vote~

Tuesday, September 20, 2011

Raya rumah cikgu

hye semua...

seronok beraya masih belum reda lagi. kalau kat belah-belaj Johor ni..... selagi Syawal tak habis, selagi tu lah masih musim raya. tiap-tiap hujung minggu mesti sibuk dengan jemputan rumah terbuka sana sini. sampai nak melawat rumah yang tak de rumah terbuka pun tak dapat sebab diorang sibuk pergi open house.

Sementara I masih menganggur ni, lebih baik I amik kesempatan ni untuk jalan-jalan. kalau tak, lepas dah kerja nanti.... ntah bila la I ada masa nak jalan-jalan lagi. betul x? I pun dengan kawan-kawan plan la nak beraya rumah cikgu-cikgu yang pernah berjasa mendidik kami yang nakal ni.  jom tengok kitorang pergi mana...
pergi ke rumah Cikgu Zaki.
mengajar kitorang subjek Fizik
masa kitorang belajar dengan dia (form 4) dia masih bujang, naik form 5, dia dah kahwin.
sekarang.... selepas 7 tahun meninggalkan alam persekolahan dah 3 orang anak dah.
Cikgu Zaki paling best sebab dia ingat kitorang semua. memang ingatan dia masih kuat.
Cikgu Zaki best~

Raya rumah Cikgu Noriyatimah Mat Elah.
mengajar kitorang subjek Matematik Tambahan.
cikgu yang paling gigih mengajar kitorang subjek paling susah dalam dunia ni. hahahah.....
kalau tak faham, jumpa je dia any time. mest dia akan ajar sampai kitorang faham and boleh buat. I tak boleh lupa semua tu. Cikgu paling best dalam mengajar kitorang.


masa sebelum sampai rumah cikgu Noriyatimah pada malam hari....
siangnya tu, kitorang pergi ke majlis kahwin kawan sekolah...


ini adalah kawan sekolah I kat SMK Bandar Seri Alam, JB
(form 4-5)
majlis Bad & Rozana



ini pulak kawan sekolah masa tingkatan 6 kat SMK Dato' Penggawa Timur.
Ridwan & Wawa


kebetulan pada majlis yang sama jumpa kawan-kawan lama..... seronok~

sebenarnya ada juga la beberapa rumah cikgu yang kitorang g. tapi lupa pulak nak amik gambar. 
zaman sekolah akan dirindui sampai bila-bila~




Monday, September 19, 2011

Sunday, August 28, 2011

Apa Khabar Iffah?

hye semua,


mendengar khabar tentang Iffah @Miss Ran Semalam rasa terkejt and risau and resah..... tak senang duduk dibuatnya. semuanya bermula masa I baca kat blog Sunah tentang berita kemalangan Iffah. katanya kereta terbakar. Masya-Allah......


tanya sana sini....semua pun tak tau perkembangan terbaru Iffah buat masa semalam. bila dah petang sikit, Cik Pulau telefon I bagi tau berita kemalangan Iffah, I ckp I dah tau...... and Cik Pulau bagi tau yang Iffah melecur di muka dan tangan. rambutnya terbakar... hurmmmm...... kesiannya....Dah la nak raya dah ni.


untuk hari ini pulak, bila baca blog Sunah, berita terbaru....kulit Iffah dah jadi putih la pulak. hehehe..... baguslah Iffah dah putih. hilang semua jerawat2... (cemburu juga ni). dia kata doktor dah buang kulit yang melecur tu. katanya kecederaan luaran hanya pada muka, tangan dan kaki... Alhamdulillah tak de kecederaan dalaman. nasib baik lah Iffah sempat keluar dari kereta sebelum kereta dia meletup. Allah Maha Besar!!!




dan paling terbaru, I telefon Iffah dan tanya perkembangan dia... doktor kata 3-4 hari lagi baru boleh keluar. Raya di Hospital je la jawabnya.... tak pe lah kan Iffah, tahun ni tukar tempat raya pulak. raya kat Seremban pulak tu. kalau tak silap I, kampung Iffah kat Kajang. harap2 Iffah cepat sembuh.... pada rakan2 yang nak menyampaikan sumbangan untuk membantu meringankan beban boleh diberikan kepada.


Puan Latifah Mohd Isa  -  14350069250524  (Bank CIMB)


kepada Iffah, kami semua doakan semoga Iffah cepat sembuh dan lepas dah putih ni.... mesti jadi makin cantik kan??


Siapa nak tgk Iffah dah jadi putih, boleh klik sini

Friday, August 26, 2011

Kenapa Facebook best?

hye semua....

hari ni terfikir nak buat entry ni sebab I baru je tergelak golek2 pas baca satu persatu status yang keluar kat Home Facebook I. klakar la manusia ni.... sebab tu Allah ciptakan kita ni dengan macam2 perangai dan sifat supaya hidup kita ni ceria dan ada pasang surut. jangan nak suka2 sangat and jangan nak sedih2 sangat. hahahaha.....

macam2 status yang keluar. marah lah, sedih lah, geram lah....laporan kaji cuaca pun ada. tak boleh blah betul. and yang paling buat i tergelak guling2 hari ni, ada pulak yang TERmencarut bulan puasa. hahahaha.....

ada ke istilah termencarut?hahaha.....

kawan2 sekalian, cam ne pun korang..... I lap u so much lah!!




eh, YUYU Zulaikha pun ada? saje je. nak gedix2 masukkan gambar Yuyu, mana tau leh up macam yuyu. hahahaha......


p/s: apasal mood excited balik kampung  kali ni  macam kureng jek ek? down la.....

Sunday, August 21, 2011

Final Destination 5

hye semua....

Final destination 5 akan keluar di pawagam seluruh Malaysia pada 25 Ogos ono. can't wait!!!
I mmng dah follow semua siri Final Destinantion ni. seriusly best!!! yang paling best adalah yang kemalangan jalan raya tu. rasanya.... kemalangan jalan raya tu Final Destination 2 kot. kalau tak silap la....


ini trailer FD5..... mcm best... makin moden.


ini pulak, entry lalu tentng final destination. klik sini

Wednesday, August 17, 2011

The Apple of my eye.

bila kerja-kerja membuli dilaksanakan oleh Auntie Tasha...
hahhahaha..... I mmng jahat. and kalau nak tau....
ada lagi yang lagi jahat dari I dalam family I. hahahaha....



Budak sombong. dah besar dah sekarang, and banyak perangai.
bikin hati rasa nak kunyah-kunyah aje budak ni!!!

link tentang budak sombong klik sini dan sini

Tuesday, August 16, 2011

Bahaya! Penyakit Berjangkit...

hye semua....

nak share something yang bahaya ni.
so, mintak semua sila ambil perhatian okay....

cuba tengok ada tak orang kat sebelah anda?

kalau ada, cuba senyum kat dia.....


senyum macam pak cik ni kat kawan sebelah anda.
tengok, dia senyum balik tak kat anda.....
senyum ni penyakit berjangkit. bahaya!!!

kalau orang tu tak senyum balik, itu lagi bahaya!!!

ada rasa mcm nak senyum tak?




ada lagi satu penyakit berjangkit yang tak kurang tinggi risiko tahap bahaya dia~
kalau tak percaya, pergi la kat klinik kerajaan atau hospital kerajaan. kalau nak senang pergi station bas je...

perhatikan orang yang tengah menunggu tu.
kalau dia menguap macam ni:

mest tak lama lagi anda akan realise yang orang di sekeliling orang tu pun akan menguap juga
jadi la lebih kurang macam ni:


kalau nak try buat experiment, sila cakap menguap.... menguap.... menguap.....
beberapa kali dalam hati anda. mesti kejap lagi anda akan rasa macam nak menguap.
see!!!! I dah menguap dah pun. 




p/s: omputeh kata menguap tu yawning. 



Monday, August 15, 2011

Duit-duit.....dimana kau duit??


sejak beberapa jam yang lalu, I macam tertarik dengan buat duit melalui FB ni (melalui Infinity Downline). betul ke tak ek?
bnda ni yang I tau dia tak sama macam nuffnang atau mana-mana badan iklan untuk orang yang ada website.
dengan bermodalkan RM100. duit jadi berganda-ganda. betul ke ek?
adakah benda ni akan berakhir macam skim cepat kaya?
 tapi, PM sendiri pernah sarankan untuk rakyat Malaysia jana pendapatan dengan laman sosial.
hmmm..... 

Siapa yang pernah ada pengalaman sila la share...

Tuesday, August 9, 2011

Berbuka Puasa

hye semua....

Semalam, 7 Ogos 2011. I berbuka puasa dengan kawan2 sekolah kat Restoran Warung Kampungku, Tesco Seri Alam, JB, Johor. makanan dia boleh la...... boleh ditelan. yang penting!!!! happy....

so, let see apa yang I ada untuk share ngan u olz

makanan Melayu kita~

my friends


thats me

kami the gurls

and the boys

apa yang penting?? seronok sangat sebab masih dapat jumpa kawan2 sekolah walaupun dah lama meninggalkan zaman persekolahan. insya-Allah tradisi ini akan diteruskan.... semoga kita semua berjaya dalam hidup dan kerjaya masing-masing. aminn....

Friday, August 5, 2011

Kucing Hitam Yang Buruk

hye semua...

nak citer sikit ni (sebenarya masukkan dalam blog supaya I tak lupakan kejadian ini), aritu, beberapa hari sebelum menjelang Ramadhan... I and my paent duduk bersila panggung depan rumah makan durian. mak ai~ sedapnya durian itu.....


masa I masuk dalam untuk ambil pisau, tiba-tiba datang seekor kucing hitam nak mendekatkan diri dengan my mom... my mom menjerit halau kucing tu.... I keluar and tgk kucing tersebut. OMG!! ciannya.... muka dia buruk sangat sebab tu my mom menjerit tgk kucing tu.  anak kucing hitam tu, mata dia penuh dengan taik mata and berkerak-kerak hampir seluruh muka dia.  dia nmpk kesian sangat2..... sedih je tgk dia lapar nak makan. bila dia dekat je dengan kitorang my mom halau dia. 

after dah abis makan, I mintak my dad tolong cuci muka dia. and my dad kata memang kulit muka dia dah berkurap. kesiannya dia....... I pun masuk dalam and cari ikan yang boleh dibagi pada anak kucing itam yang malang tu. bila I keluar, I tengok dia tengah berjemur mengeringkan bulu-bulu dia yang basah.... nampak comel je.... tapi I memang tak mampu la nak pegang dia. I takut kucing. then I bagi dia makan. 

anak kucing itam yang buruk tu pun makan dengan lahapnya. mesti dia lapar gila.... I pun masuk dalam amik ikan lagi untuk bagi dia.... dia makan lagi. sah!! dia mmng lapar gila..... I tengok je dia makan, dengan harapan dia kenyang.

after dah abis makan, anak kucing itam tu pun berjemur semula..... comel!!!! bila I miow2 dia pun dtg. tp I hadkan jarak antara dia dengan I sebab I takut dia gesel2 kat I. I takut sentuh kucing. hahahaha..... klakar kan?? takut kucing, tapi ada hati nak miow2 kat kucing tu. I pun tinggalkan dia...

lepas beberapa jam, I keluar semula untuk tengok anak kucing hitam yang buruk tu.
dia dah tak de.......  hmmmm....(sedih)

I hope kucing tu terus hidup. kesian sangat kat kucing tu.

that's all folks.
hehehe...

Sunday, July 31, 2011

Minum Petang Terakhir

gambar carian Google (gambar cik lekit rupanya)

dipetang Syaaban terakhir ini...... my mom terjerit2 ajak I minum petang. sedangkan I tengah perah otak cari idea nak update blog. last2 i give up untuk update blog bila ibu cakap "meh la minum petang~ pas ni sebulan dah tak leh minum petang."

hahahaha......

SELAMAT BERPUASA SEMUA~

KFC putus tunang

hye semua...

Just nak luahkan apa yang bermain dalam fikiran. 
bila baca surat khabar hari ini, I tengok KFC mengaku yang dia dah putuskan pertunangan dengan Elia (jejariruncing). mest hari ini berjuta-juta orang masuk melawat blog Elia kan??? cemburunya rasa..... (sebab blog I ni sunyi sepi tak ada pengunjung)

Tapi hakikatnya....kesian kat diorang baru bertunang dah putus. klu kita masuk blog Elia pun.....hampir setiap entry dia sebut tentang KFC. macam mana la dia nak teruskan life blogging  dia bila dah putus tunang tu ek. agak2 dia buang tak semua entry y ada sebut pasal KFC?

Tu lah orang kata...... masa bertunang ni darah manis. senang tergugat. kene jaga elok2..... baru bertunang je aritu dah beribu duit habis untuk pelamin, pakaian tema arabian dia tu...... OMG!!!! sungguh membazir. kesian pun ada..... tak pe lah~ 

ajal maut, jodoh dan segalanya adalah ketentuan Allah. mana tau sekarang putus tunang tahun depan KFC dengan Elia bernikah ke kan2?? siapa tau~

lagi satu yang naik pelik bin hairan pasal kisah rumah tangga Jimmy dengan anak jutawan kosmetik tu. kenyataan bercanggah. naik pening pulak kpala ni (tak de benda lain nak pikir sebab sedang jadi penganggur)

Friday, July 29, 2011

Jadi Pengadil Pulak~

Hye semua~

Minggu lepas I baru join satu kursus jadi pengadil sukan bina badan di Muar, Johor. sanggup okay.... sebab I rasa macam bnda tu satu peluang untuk I. mana lah tau masa akan datang nanti benda tu akan bawa kebaikan untuk I..... (angan-angan nak sampai dapat melancong luar negara dengan jadi pengadil) hahaha..... kursus tu dari 21-22 Julai 2011. and diteruskan dengan pertandingan bina badan untuk mencari Mr. Malaysia. huhuhu.....

21hb tu, belajar je dulu semua basic untuk jadi pengadil. tapi malam tu dah kene study sebab besok ada exam theory. amik ko!!!! dah lama tak exam.... tiba-tiba ada exam pulak. tawakal je lah.
ini lah segala nota yang I kene telan untuk exam theory esoknya.
22hb, dimulakan dengan kelas belajar etika2 pengadil bina badan. then pukul 3 ptg, exam pulak.... hahahaha..... kelakar betul tengok orang tua-tua amik exam. oh yaa..... lupa nak bagi tau. I satu group dengan Sazali Samad and wife dia Hashrine Hashim. terseronok pulak rasanya dapat jumpa hero Malaysia. wahahaha....

berikut adalah gambar-gambar aktiviti kitorang selepas habis exam~

My Mentor~

sebahagian dari peserta perempuan


ini pulak adalah peserta yang layak ke peringkat final bagi kategori Heavy Weight (90 KG ke atas)





lepas habis prejudging

ini sebahagian peserta kursus dengan guru yang mengajar (3 di tengah)

masa ni baru je habis exam practical masa proses Pre-judging peserta untuk ke peringkat final. susah juga nak nilai mana yang terbaik dengan badan diorang yang berketul-ketul tu. adoi~ redha je lah dengan keputusan ujian tu. samada lulus atau gagal. HARAP-HARAP LULUS LAH!!!


gambar di atas ni pulak adalah majlis makan malam terakhir untuk peserta-peserta kursus dan semua athlet yang terlibat. yang kat belakang tu adalah peserta-pesrta untuk pertandingan Best Poser. macam-macam ragam...hahahaha...

gambar di atas ni adalah hari terakhir pada 24 Julai 2011. masa ni I dah jadi sekretariat pertandingan. sebab tu dah tak pakai baju putih. and yang baju hitam tu I boleh terjumpa pulak kawan sekolah lama.... hahahaha..... yang pakai jaket kelabu tu adalah pengadil perempuan untuk pertandingan bina badan di Muar tu. dia dah kira pengadil peringkat kebangsaan. I cuma amik kursus perigkat negeri je..... kene cari pengalaman dulu baru boleh jadi pengadil peringkat Kebangsaan. coming soon~

btw, yuran kursus tu RM170.... cikgu cakap dulu murah.....tapi sekarang dah mahal sebab banyak bnda menyebabkan bnda tu jadi mahal. pape je lah~

apa-apa pun...... semua tu memang pengalaman yang menyeronokkan bagi I

Monday, July 25, 2011

Kenapa tak boleh buka Facebook?

hye semua,

I pelik la.... kenapa dengan laptop i ni?
I tak boleh buka Facebook la..... dia loading untuk facebook lama gila tapi masih tak masuk-masuk. 
I pakai broadband celcom. web site lain semuanya loading kejap, then terus boleh masuk. tapi kalau facebook ni..... lama gila loading pun tak masuk-masuk. ape kes?

ada sesiapa boleh bantu???

Sunday, July 17, 2011

After 7 tahun tinggalkan sekolah

hye semua...

Kenangan menggamit memori....
Memori adalah sesuatu yang susah nak dilupakan, dan walau getir macam mana pun keadaan ya kita tempuhi masa tu.... setelah lama ditinggalkan dan tiba-tiba dikenang kembali. pasti ada sesuatu y akan berlaku pada kita walaupun benda tu mungkin tak berulang lagi  (tersenyum@ menangis meninggalkan kenangan)

so, here we with my memori yang dah 7 tahun I tinggalkan  sejak tamat SPM '04 kat Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Seri Alam, Johor.
Klik photo untuk Zoomie....
Sambutan 10 Tahun SMKBSA (dibuka pada 16 Julai 2001)
Bersama Cikgu Zaki yang mengajar kami subjek Fizik masa form 5&6.


ramai guru yang penah mengajar kami dah pindah ke sekolah-sekolah lain
and apa yang tinggal ramai giler guru-guru baru.  masa zaman I skolah dulu cuma ada 1 sesi (pagi), tapi sekarang dah ada 2 sesi.  
Klik photo untuk Zoomie....

"Cikgu-cikgu baru yang ada kat sekolah tu semuanya nampak macam budak-budak". my friend said
"bukan cikgu tu yang nampak macam budak-budak.... kita sebenarnya yang dah tua." I said.
mana tak nya..... cikgu-cikgu kat situ kebanyakkannya seawal usia  23 dan ke atas.


Klik photo untuk Zoomie....
inilah tempat kitorang selalu lepak lepas balik dari sekolah.... atau lepas habis PJ, atau sebelum dan selepas ke kelas agama,atau makmal. I pun budak nakal juga...... sempat melencong sana sini. bukannya terus masuk kelas. hahahaha.....

Klik photo untuk Zoomie....
gambar atas ni..... bersama barisan kepimpinan sekolah SMKBSA masa I masih sekolah kat situ.
Yand baju hijau tu lah Pengetua pertama sekolah SMKBSA. dah bersara dah pun..... kitorang batch2 tahun 2003-2004 panggil pengetua sebagai Ayahanda. Ayahanda Zul baik sangat2 orangnya...... dan rasanya kebanyakkan sekolah yang pernah dipimpinnya pun berjaya.

Klik photo untuk Zoomie....
ini pulak guru kelas kitorang dari form 4 sampai form 5. Cikgu Almas (bererti intan)

Klik photo untuk Zoomie....
ini pulak Cikgu Arbain Miswan. guru paling garang...... hahaha.....
kalau bukan sebab dia garang, tak mungkin I dapat A dalam SPM. hahahaha....
I rasa, sebab dia garang lah, dia sayang anak murid dia  kan???

ini tempat duduk I masa tingkatan 5. duk tepi tingkat baris ke dua dari depan. 

cantik kan pemandangan sekolah I???

ini pulak kelas kitorang masa tingkatan 4. 
Tingkatan 4 lah pertama kali I menjejakkan kaki ke sekolah ini. sebelum tu I sekolah kat ACS Methodist, Sitiawan, Perak.






Siapa setuju kalau I cakap zaman sekolah adalah zaman yang paling seronok skali???
sila angkat kaki....


~Rindu kenangan itu~

Thursday, July 14, 2011

David Letterman ask Paris Hilton about sex

Justin Bieber bercinta dengan Selena Gomez


budak-budak lagi dah sibuk bercinta sana sini. mmng I jeles sebenarnya.
tapi yang tak baiknya adalah..... inilah yang budak2 Malaysia sekarang tgh gila-gilakan.
jadi, apa yang artis tu buat, semua pun diorang nak buat. bercinta dalam sekolah.... berpegang tangan bercium-cium, ber*&^% bagai......

yang dah mengaku tak ada dara tu memang dah kes berat lah kan!!!

apa la nak jadi dengan budak2 zaman sekarang?
jangan nanti bila dah tua menyesal tak sudah pulak.....
kalau minat pun, tak paya la nak tiru macam artis barat tu.
budaya diorang berbeza. sayangilah nilai-nilai ketimuran yang sangat tinggi nilainya...

JB and SG ni pun belum tentu kekal selamanya..... dah nama pun orang barat. 
kalau diorang dah sex pun, tak de hal. tapi kalau anak melayu kita dah sex seawal usia 14 tahun...... siapa nak kawin dengan dia nanti????? macam mana dengan masa depan dia nanti? macam mana kalau dia dapat penyakit kelamin? tak ke malu.....

I pun tak tau lah nak kata apa dengan masalah budak2 zaman sekarang. diorang dah macam tak ada rasa malu untuk bagi tau yang diorang ada kekasih. kalau zaman I skolah-skolah dulu....... nak cakap "saya suka awak" pun takut. (takut mak marah) ini kan pulak nak bercinta-cinta, berpegang-pegang, bercium2. OMG!

Zaman I dulu, kalau suka pun...... suka dalam hati je lah..... makanya selamat dunia akhirat. tak berdosa (masa tu and untuk benda tu  lah kan...... bukan maknanya I sangat suci tak pernah berdosa okay~) banding dengan budak2 zaman sekarang yang TERLEBIH BERANI.

Wednesday, July 13, 2011

Tasha Reject lelaki yang...

hye semua...

I nak straight to the point.

I tak suka lelaki yang banyak sangat tanya. kenapa macam ni, kenapa tak macam tu, bila macam tu? ape itu? apa ini? and macam-macam  lah yang dia nak tanya. I memang tak suka and I reject gila-gila lelaki yang banyak soalnya. lagi2 bila dia nak loyar buruk ngan I. tanya itu, tanya ini dengan niat nak bergurau. sesungguhnya I memang tak suka. so, En. X yang dah kene reject..... sila perbaiki kesilapan anda yer. sila la cari perempuan yang boleh layan bayak sial soal U tu yer.... sebab I ada bayak lagi soalan nak kene jawab. soalan exam, soalan akhirat, soalan agama and so on...

Oopss, sebelum terlupa.... I memang reject gila-gila lelaki yang tak menepati masa! walaupun dia suka pakai jam. kalau dia kata pukul 8, I akan berada di tempat tu pukul 7. 55... and I cuma boleh bagi excuse 5 minit aje. lepas I dah tunggu sampai pukul 8.05 tak datang juga.... I blah~ (kalau 1st date sila tepati masa okay).




P/S: tiada masa nak cari kekasih. I just nak orang yang ikhlas and minang I untuk jadi *..* dia (FULL STOP)

Monday, July 11, 2011

Kematian itu pasti!

hye semua,

tadi ada seorang rakan I kongsikan satu blog. I pun buka.... adoi...pnjangnya cerita orang tu. I pun reply kat my friend tu "boleh tak malas nak baca? panjang sangat lah"

dia pun reply "kalau malas, skip2 lah baca... itu blog bakal tunang orang yang I cerita kat u, dia baru meninggal 2 hari lepas."

I pun terus bulat mata bula nampak perkataan meninggal. what??? meninggal?
so, cepat-cepat I buka semula blog yang kawan I bagi tadi. 

I baca satu persatu ayatnya.... sambil baca, sambil itu lah air mata ini bergenang dan tak tertahan-tahan lagi akhirnya jatuh juga membasahi pipi..... Ya Allah..... memang benar lah bahawa Kau yang maha berkuasa atas segalanya.... nak tau lebih lanjut, baca lah blog ini  http://luahanhatiorked.blogspot.com/

bila habis baca satu entry, I baca entry-entry seterusnya hingga tak tertangguh lagi rasa hati ini.... dah la luahan hati dia sangat sedih. disertakan pulak dengan lagu yang sengat sedih..... Masya-Allah.....

I jadi teringat orang-orang yang I sayang dan I pernah cinta. macam mana lah I nanti kalau mereka pergi meninggalkan I. memang lah cakap macam tu tak baik. tapi demi Allah..... 'Kematian itu pasti' so, kita kene redha dengan ketentuanNya.  I jadi bertambah sedih dan terus menangis bile membayangkang kalau I kehilangan my parent, atau my grandma atau my brother atau sesiapa sahaja yang paling rapat dengan hati ini....

I jadi sedar, bahawa selagi kita hidup ini...... jadikan lah hari ini sebagai hari terakhir dalam hidup mu. supaya jika aku tidak bangun hari esok, aku akan pergi dengan damainya.... buat kalian semua..... kematian itu pasti. dan kalau hari ini Intan Natasha (pemilik blog ini) mati..... ampunkan lah salah silap I yang pernah I lakukan pada kalian ya.....

Thursday, July 7, 2011

Azam tahun baru 2011!!!

~ini sticky post~




Azam 2011 Intan Natasha...
so, ai teringin nak tau apakah azam tahun baru rakan-rakan blogger semua.
kalau ada yang dah buat entry pasal azam 2011
sila la link kan kat ai yer....

mana la tau azam kita sama.
hehehe.....

btw, apa yang ai harapkan untuk dilaksanakan pada sepanjang 2011 adalah:
  1. graduate atau = dengan konvokesyen sebagai mahasiswa UKM
  2. seriuskan diri dengan mengamalkan diet yang seimbang. tak nak makan terlalu kenyang dah!
  3. kurangkan marah-marah. lebihkan senyuman w/pun orang lain tak nak senyum kat ai. hahaha...
  4. dapatkan pekerjaan yang sesuai. tapi tak nak memilih sangat!
  5. kumpul duit untuk kawen
  6. berterima kasih setiap hari dengan apa yang ai dah lalui. sebab sebelum ni selalu terlupa nak ucap terima kasih, bukan stakat dengan Allah, dengan orang pun selalu lupa.
  7. menjadi anak yang lebih baik and dengar cakap ibu bapa.
semoga semua azam ai tercapai sepanjang 2011.

Friday, July 1, 2011

cinta yang dipelihara



Hye semua~

tadi jalan-jalan tengok gambar kawan-kawan..... ada la sorang kawan ni, I tgk gambar dia ngan awek dia yang diorang couple sejak zaman sekolah. seronoknya tengok diorang... bercinta bertahun-tahun lamanya and masih bertahan. rasanya mesti ada pasang surut  dalam hubungan tu kan. tapi kenapa la korang tak kawin-kawin lagi? sampai bila nak bercinta? klu dah dekat nak kawin bagus lah~

I jadi terfikir yang sebenarnya macam rugi la pulak kalau bercinta lama-lama ni..... sebab tak ada peluang nak kenal dengan orang lain. mana tak nya.... kang kalau fall in love dengan orang lain. dituduh curang pulak. betul tak? 

bila nak putus tanpa sebab macam pelik la pulak.... hahahaha.... pape pun, semoga kita semua mendapat yang terbaik untuk diri sendiri. amin~

tapi bila dah kawin pun.... kita kene pertahankan juga cinta tu supaya kekal hingga ke tua. kan2??? so, I rasa sebab tu lah masa zaman sebelum kahwin ni.... kita kene cari yang terbaik. supaya perkahwinan akan kekal bahagia selamanya. pada mereka yang dah bertemu cinta yang dicari, congratulation I ucapkan.

me??? sedang mencari~
wish me luck okay...



Wednesday, June 29, 2011

wordless Wednesday sangat~




P/S: rindu kegirangan bersama u olz~

Tuesday, June 28, 2011

bila jadi suri rumah sepenuh masa

hye semua...

bila jadi suri rumah sepenuh masa ni..... rasa bosan yang amat!
mana tak nya.... I baru habis my study bulan April yang lalu... then sekarang ni duduk rumah untuk tunggu convocation. result dah lama keluar..... alhamdulillah I akan grad dengan apa yang I harapkan.... tapi tak de la dapat anugerah dekan pun. I tak pandai macam Hanis Zalikha.... tapi yang penting my result bukan 3.2 okay~

then, bila duduk rumah ni.... setiap hari buat rutin yang sama... bangun tidur basuh baju, kemas rumah, bilik semua... tolong masak. rehat-rehat... and petang buat kerja lagi...lipat baju... tolong masak and so on...I terasa hidup ini sunguh membosankan.

the funniest thing just happen. my mom msg suruh tutup gate atas. padahal dia ada kat hall bawah. Masya-Allah..... mentang-mentanglah mesej free... duduk sama-sama dalam rumah pn nak mesej-mesej. hahaha...

I terasa nk cari kerja lah. apa agaknya kerja yang sesuai sementara tunggu dapat kerja ni ek? dah la borang nak jadi cikgu katanya keluar bulan 8 nanti. then proses yang lambat macam siput oleh kerajaan Malaysia ni.... mesti last-last I akan masuk kerja tahun depan. (itu pun kalau layak dapat kerja lah~) kalau tak layak.... memang kene cari kerja lain yang sesuai dengan my qualification lah~ harap-harap dapat lah kan jadi cikgu..... siapa yang tak nak! lepas dah belajar bertahun-tahun and dah nampak apa yang patut kita buat.... kita buang macam tu aje, memang teruk lah kalau macam tu!!!

that's it for today. nanti I membebel lagi pasal hidup I yang bosan ni.... mana tau pas ni I share yang I dah dapat kerja ke.... hehehe....

budak-budak zaman sekarang

hye semua....

entry kali ni I just nak share pendapat I dengan blog-blog yang baru. (sebab i dah berblog sangat lama okay. klu tak percaya. pegi tengok widget My Entry belah kanan anda.) Orang lain pun dah lama juga ada blog. I tak kata I otai..... cuma I lama juga la dalam berblog ni.

baiklah, straight to he point... I tak faham betul dengan sebahagian blog-blog budak sekolah sekarang ni. kalau nak cerita aktiviti sekolah and cikgu yang dia suka, mata pelajaran yang dia tak suka and aktivit ko-kurikulum yang dia benci tu kita tak pe la kan.....itu hak individu untuk menulis. tapi bila mengharapkan ada pembaca...

janganlah tulis besar-besar kat sebelah kiri atau kanan blog yang awak ada gf/bf and berharap nak kawin dengan dia sebab cintakan dia sungguh-sungguh. what the ... . tak kuasa mak tau! dah tu blog penuh dengan gambar dia dengan bf/gf dia tu. adoi.....

adik....awak baru tingkatan berapa? masa depan masih sangat panjang. lagipun ini Malaysia.... bukannya India yang mana kanak-kanak perempuan akan dikahwinkan lepas akil baligh... and adik yang lelaki pulak!!! awak tak tau ke yang idup ni masih panjang. kalau awak mati besok pun.....awak finally jumpa Tuhan. bukan jumpa awek awak tu..... baiklah awak tulis yang awak cintakan tuhan. bukan dengan bangganya cinta awek awak tu.

budak-budak.... baju pun mak basuh, ada hati nak cakap pasal kahwin. lagi pun....apa yang I takutkan adalah  kebanyakkan (bukan semua!)orang yang berkahwin pada usia muda ni akan menyesal kemudian harinya. 

so, adik-adik.... live your life!!! jangan buang masa dengan bercinta aje kat sekolah tu kalau pelajaran entah kemana. nanti akhirnya SPM kecundang dan nak cari kerja pun susah. dah tu nanti akhirnya hidup melarat lagi-lagi bila dah berkeluarga.

sila jangan sia-siakan hidup korang okay.
I know ada juga yang bercinta and sama-sama pandai..... tapi jangan bangga sangat tempek muka bf/gf korang dalam blog tu. nanti mak tengok, bapak sedara tengok, family tengok.... tak ke malu??? and jangan seronok sakan cerita pasal cinta monyet korang tu. sebab orang geli nak baca. 

and kalau pun u olz yakin yang percintaan u olz tu akan sampai ke alam perkahwinan....jangan cerita dalam blog. riak namanya tu~~ TQ

no offended okay~

Thursday, June 23, 2011

cantik?

Orang selalu cakap perempuan yang baik untuk lelaki yang baik sahaja.....??? betul ker? I tau yang I tak cukup baik sangat....tapi I nak juga lelaki yang baik dalam hidup I. tanya lah dengan orang yang dalam penjara tu, mesti dia nak pasangan yang baik walaupun dia tu tak cukup baik sampai dimasukkan dalam penjara. betul tak? tapi I tak la kata semua yang duduk dalam penjara tu tak baik  dan yang tak masuk penjara tu baik.... tapi manusia kan.....

Apa yang I nak persoalkan disini adalah kenapakah lelaki suka sangat tengok perempuan cantik? I ada terfikir, kalau seorang lelaki berkahwin dengan isteri yang menutup aurat.. adakah lelaki itu tak akan pandang perempuan yang cantik malah dalam dunia sekarang ni, kat mana-mana pun kita dapat tengok perempuan cantik. katakan lah lelaki itu telah di add oleh perempuan cantik dalam FB. mest lelaki tu suka tengok gambar-gambar perempuan tu sebab dia cantik dan sexy kan. so. macam mana?

And I ada terfikir juga yang kita perempuan ni.... sape yang tak suka tengok muka Orlando Bloom tu kan? siapa yang tak sejuk mata/hati bila tengok si Asyraf Muslim tu kan?? tapi kitorang perempuan tak suka pun tengok lelaki yang tak pakai baju. geli tau!!!! so, lelaki....tolonglah jawab kenapa kalian suka sangat tengok perempuan cantik2 and sexy2?? I cemburu tau tak!!! cemburu!!!

I tau lah.... selagi ada mata, seronok kalau tengok benda-benda yang cantik. tapi tengoklah pemandangan yang cantik2..... larikan lah pandangan u olz dari perempuan yang cantik tu..... cemburu tau jiwa ini! tapi I terfikir juga.... memanglah dekat pemandangan yang cantik tu, akan bertambah cantik kalau ada perempuan cantik....tapi tak nak la pandang perempuan tu! buat2 macam dia tak ada kat situ tak boleh ke???

Tengoklah iklan-iklan TV tu.... asik mempergunakan perempuan yang cantik dan sexy untuk lakukan barangan diorang.  tak adil tau!... dalam kehidupan realiti pun sama.... lelaki akan kahwin dengan perempuan yang baik-baik, alim, solehah dan ditinggalkan dalam rumah. sang suami pulak, keluar berfoya-foya dengan perempuan yang cantik dan sexy kat luar. sampaikan kadang-kadang I fikir 
"bini ko lagi lawa kot dari betina ni!"
So, kenapa kah lelaki suka nak ada perempuan lain sedangkan dia dah ada yang terbaik di rumah tu....setia menunggu dia. kalau bini dia kaki pukul dan kaki maki hamun tu.... memang layak lah lelaki tu  cari lain.. ini tidak!!!! bini baik duduk rumah. tak kasi tayang kat orang. betina garek juga ko usung ke sana sini. tak adil lah!!!!
tak adik betul lelaki yag macam tu! I tak suka...... 

para isteri sekalian~ jangan lah terpedaya dengan kebaikkan tingkah suami korang.... baik u olz cek apa dia buat kat belakang u olz tu! pergi cek   sekarang!!!  (ini kes terpengaruh cerita Anissa kat TV3 pukul 10.30 mlm tu)
.

Pape pun..... baca lah yang kat bawah ini untuk persoalan pertama dalam entry ini.
Dakwaan ini sebenarnya berdasarkan firman Allah yang bermaksud: “Perempuan-perempuan yang keji untuk laki-laki yang keji dan laki-laki yang keji untuk perempuan-perempuan yang keji. Sedangkan perempuan-perempuan yang baik untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik untuk perempuan-perempuan yang baik". [Surah al-Nur, ayat 26]
Maksud “baik” dalam ayat di atas merujukan kepada sifat secara keseluruhan yang menonjol pada diri seseorang seperti kejujuran, kesopanan, kerajinan, banyak melakukan amal soleh dan sebagainya. Namun sebagai manusia, di celah-celah kebaikan yang banyak menonjol akan tetap ada kekurangan. Maka kekurangan dan kelemahan ini tidak membatalkan kebaikan mereka yang banyak, sebaliknya menjadi cabaran untuk memperbaiki dirinya.
Merujuk kepada kehidupan sebagai pasangan suami-isteri, maka hendaklah setiap individu memilih bakal pasangannya yang baik. Akan tetapi di sebalik kebaikan itu tentu wujud satu dua kekurangan dan ini bukanlah sesuatu yang berbeza lagi menyelisihi ayat 26 surah al-Nur di atas. Sebaliknya ia menjadi cabaran kepada setiap pasangan untuk saling memohon maaf, memaafkan dan berusaha untuk memperbaiki kekurangan itu   secara bersama. Daripada http://hafizfirdaus.com.

Semua orang sebenarnya mahu yang terbaik dalam hidup mereka. dan sebaiknya kita elakkan diri dari perkara yang boleh menyusahkan diri kita!!

Myvi...... BEST! LAGI BEST!!!!

Kenderaan Myvi berwajah baru keluaran Perodua yang diberi jolokan Lagi Best! telahpun dilancarkan pada 16 June 2011 dan kini berada di setiap bilik pameran untuk tontonan awam.

Terdapat tiga variasi yang diperkenalkan. Standard, Premium dan Elegance. Dibilik pameran, terdapat ketiga-tiga variasi tersebut yang diklasifikasikan mengikut warna. Warna putih untuk Standard, Silver untuk Premium dan Hitam bagi Elegance. Juga terdapat warna Ungu yang canggih (hanya mula dipasarkan pada bulan August nanti).

Variasi Standard dijual dengan harga dari RM43,900, Premium RM50,000 dan Elegance RM57,400.

Myvi Premium

Ciri baru yang diperkenalkan kepada Myvi kali ini adalah dashboardnya yang diubah rekabentuk dan kedudukan laras gear automatiknya kini menyerupai Perodua Alza.

Kesemua variasi kini mempunyai airbag untuk pemandu dan juga penumpang. Kemasan dalamannya juga menampakkan keluasan yang bertambah daripada versi Myvi yang lama.

Wajah Myvi baru ini dicantikkan lagi dibahagian hadapan dan belakang dengan bentuk yang lebih aerodinamik. Walaupun sekali pandang seperti tiada apa yang berubah, tetapi apabila diamati dengan lebih dekat, ternyata ianya lebih menarik dan cantik.

Lampu hadapan diubah bentuknya dan digantikan dengan lampu projektor. Grill hadapan juga direka serupa dengan Alza.

Bahagian belakang pula kini berubah pada lampunya, bumper dan juga cermin yang berbentuk aerodinamik.

Ruang belakang juga dikemaskini untuk menampung keluasan tempat menyimpan barang. Tempat duduk belakang boleh laras untuk memberikan lebih ruang.

Enjin 1.3L DVVT, DOHC dan EFI yang masih sama tetapi berupaya menjimatkan lebih minyak dengan bentuk aerodinamik yang baru.

Myvi Elegance

Myvi Elegance diperkenalkan sebagai Myvi yang lengkap dengan ciri-ciri gaya terkini. Special Edition yang tersendiri. Siap skirting hadapan, tepi dan belakang. Spoiler juga tersedia.

Kerusinya berlapik kulit. Dilengkapi dengan sistem multimedia 6" sesentuh untuk USB, SD memory kad, DVD, Bluetooth, MP3/WMA, GPS dan radio.

Memang bergaya, berkualiti dan ada kelas tersendiri.

Singgahlah dimana-mana pusat jualan Perodua untuk menatap sendiri kehebatan Myvi baru yang dikatakan Lagi Best! ini.

copy and paste daripada Ajijoi
I buat review kereta ni sebab hari-hari I nyanyi lagu tu.... 

lagi best wo o wo....
lagi best WOW!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...