nuff

Sunday, July 17, 2011

After 7 tahun tinggalkan sekolah

hye semua...

Kenangan menggamit memori....
Memori adalah sesuatu yang susah nak dilupakan, dan walau getir macam mana pun keadaan ya kita tempuhi masa tu.... setelah lama ditinggalkan dan tiba-tiba dikenang kembali. pasti ada sesuatu y akan berlaku pada kita walaupun benda tu mungkin tak berulang lagi  (tersenyum@ menangis meninggalkan kenangan)

so, here we with my memori yang dah 7 tahun I tinggalkan  sejak tamat SPM '04 kat Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Seri Alam, Johor.
Klik photo untuk Zoomie....
Sambutan 10 Tahun SMKBSA (dibuka pada 16 Julai 2001)
Bersama Cikgu Zaki yang mengajar kami subjek Fizik masa form 5&6.


ramai guru yang penah mengajar kami dah pindah ke sekolah-sekolah lain
and apa yang tinggal ramai giler guru-guru baru.  masa zaman I skolah dulu cuma ada 1 sesi (pagi), tapi sekarang dah ada 2 sesi.  
Klik photo untuk Zoomie....

"Cikgu-cikgu baru yang ada kat sekolah tu semuanya nampak macam budak-budak". my friend said
"bukan cikgu tu yang nampak macam budak-budak.... kita sebenarnya yang dah tua." I said.
mana tak nya..... cikgu-cikgu kat situ kebanyakkannya seawal usia  23 dan ke atas.


Klik photo untuk Zoomie....
inilah tempat kitorang selalu lepak lepas balik dari sekolah.... atau lepas habis PJ, atau sebelum dan selepas ke kelas agama,atau makmal. I pun budak nakal juga...... sempat melencong sana sini. bukannya terus masuk kelas. hahahaha.....

Klik photo untuk Zoomie....
gambar atas ni..... bersama barisan kepimpinan sekolah SMKBSA masa I masih sekolah kat situ.
Yand baju hijau tu lah Pengetua pertama sekolah SMKBSA. dah bersara dah pun..... kitorang batch2 tahun 2003-2004 panggil pengetua sebagai Ayahanda. Ayahanda Zul baik sangat2 orangnya...... dan rasanya kebanyakkan sekolah yang pernah dipimpinnya pun berjaya.

Klik photo untuk Zoomie....
ini pulak guru kelas kitorang dari form 4 sampai form 5. Cikgu Almas (bererti intan)

Klik photo untuk Zoomie....
ini pulak Cikgu Arbain Miswan. guru paling garang...... hahaha.....
kalau bukan sebab dia garang, tak mungkin I dapat A dalam SPM. hahahaha....
I rasa, sebab dia garang lah, dia sayang anak murid dia  kan???

ini tempat duduk I masa tingkatan 5. duk tepi tingkat baris ke dua dari depan. 

cantik kan pemandangan sekolah I???

ini pulak kelas kitorang masa tingkatan 4. 
Tingkatan 4 lah pertama kali I menjejakkan kaki ke sekolah ini. sebelum tu I sekolah kat ACS Methodist, Sitiawan, Perak.






Siapa setuju kalau I cakap zaman sekolah adalah zaman yang paling seronok skali???
sila angkat kaki....


~Rindu kenangan itu~

6 000 kritikan hebat!:

MM said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Wah seronoknya bila dapat duduk dalam kelas. Bring back old memories. :)

Akulah Pak Lan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Seronok kalau dapat jd kanak2 balik

cik hani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zmn sekolah paling best..!!!!!!!!

Ana admi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aku rndu sangat ngn sekolah kite la..:(( xdpt join korang

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

selalu je lepak kat sekolah kalau cuti jumpa ckgu2...
hehhee..


dah angkat kaki ni..hahha

alongxp said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huaaaaa...bestnye dapat g sekolah lame... lepak kat meja terakhir masa skola... tp rsnye klu sy g skola lame sy,cikgu2nye pn dah pencen dah gaknye... da 10 tahun kot tinggalkan sekolah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...