nuff

Friday, July 29, 2011

Jadi Pengadil Pulak~

Hye semua~

Minggu lepas I baru join satu kursus jadi pengadil sukan bina badan di Muar, Johor. sanggup okay.... sebab I rasa macam bnda tu satu peluang untuk I. mana lah tau masa akan datang nanti benda tu akan bawa kebaikan untuk I..... (angan-angan nak sampai dapat melancong luar negara dengan jadi pengadil) hahaha..... kursus tu dari 21-22 Julai 2011. and diteruskan dengan pertandingan bina badan untuk mencari Mr. Malaysia. huhuhu.....

21hb tu, belajar je dulu semua basic untuk jadi pengadil. tapi malam tu dah kene study sebab besok ada exam theory. amik ko!!!! dah lama tak exam.... tiba-tiba ada exam pulak. tawakal je lah.
ini lah segala nota yang I kene telan untuk exam theory esoknya.
22hb, dimulakan dengan kelas belajar etika2 pengadil bina badan. then pukul 3 ptg, exam pulak.... hahahaha..... kelakar betul tengok orang tua-tua amik exam. oh yaa..... lupa nak bagi tau. I satu group dengan Sazali Samad and wife dia Hashrine Hashim. terseronok pulak rasanya dapat jumpa hero Malaysia. wahahaha....

berikut adalah gambar-gambar aktiviti kitorang selepas habis exam~

My Mentor~

sebahagian dari peserta perempuan


ini pulak adalah peserta yang layak ke peringkat final bagi kategori Heavy Weight (90 KG ke atas)





lepas habis prejudging

ini sebahagian peserta kursus dengan guru yang mengajar (3 di tengah)

masa ni baru je habis exam practical masa proses Pre-judging peserta untuk ke peringkat final. susah juga nak nilai mana yang terbaik dengan badan diorang yang berketul-ketul tu. adoi~ redha je lah dengan keputusan ujian tu. samada lulus atau gagal. HARAP-HARAP LULUS LAH!!!


gambar di atas ni pulak adalah majlis makan malam terakhir untuk peserta-peserta kursus dan semua athlet yang terlibat. yang kat belakang tu adalah peserta-pesrta untuk pertandingan Best Poser. macam-macam ragam...hahahaha...

gambar di atas ni adalah hari terakhir pada 24 Julai 2011. masa ni I dah jadi sekretariat pertandingan. sebab tu dah tak pakai baju putih. and yang baju hitam tu I boleh terjumpa pulak kawan sekolah lama.... hahahaha..... yang pakai jaket kelabu tu adalah pengadil perempuan untuk pertandingan bina badan di Muar tu. dia dah kira pengadil peringkat kebangsaan. I cuma amik kursus perigkat negeri je..... kene cari pengalaman dulu baru boleh jadi pengadil peringkat Kebangsaan. coming soon~

btw, yuran kursus tu RM170.... cikgu cakap dulu murah.....tapi sekarang dah mahal sebab banyak bnda menyebabkan bnda tu jadi mahal. pape je lah~

apa-apa pun...... semua tu memang pengalaman yang menyeronokkan bagi I

1 000 kritikan hebat!:

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

perh sha..
bina badan tu...

papepun, moga impian nak g obersea tercapai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...