nuff

Thursday, July 14, 2011

Justin Bieber bercinta dengan Selena Gomez


budak-budak lagi dah sibuk bercinta sana sini. mmng I jeles sebenarnya.
tapi yang tak baiknya adalah..... inilah yang budak2 Malaysia sekarang tgh gila-gilakan.
jadi, apa yang artis tu buat, semua pun diorang nak buat. bercinta dalam sekolah.... berpegang tangan bercium-cium, ber*&^% bagai......

yang dah mengaku tak ada dara tu memang dah kes berat lah kan!!!

apa la nak jadi dengan budak2 zaman sekarang?
jangan nanti bila dah tua menyesal tak sudah pulak.....
kalau minat pun, tak paya la nak tiru macam artis barat tu.
budaya diorang berbeza. sayangilah nilai-nilai ketimuran yang sangat tinggi nilainya...

JB and SG ni pun belum tentu kekal selamanya..... dah nama pun orang barat. 
kalau diorang dah sex pun, tak de hal. tapi kalau anak melayu kita dah sex seawal usia 14 tahun...... siapa nak kawin dengan dia nanti????? macam mana dengan masa depan dia nanti? macam mana kalau dia dapat penyakit kelamin? tak ke malu.....

I pun tak tau lah nak kata apa dengan masalah budak2 zaman sekarang. diorang dah macam tak ada rasa malu untuk bagi tau yang diorang ada kekasih. kalau zaman I skolah-skolah dulu....... nak cakap "saya suka awak" pun takut. (takut mak marah) ini kan pulak nak bercinta-cinta, berpegang-pegang, bercium2. OMG!

Zaman I dulu, kalau suka pun...... suka dalam hati je lah..... makanya selamat dunia akhirat. tak berdosa (masa tu and untuk benda tu  lah kan...... bukan maknanya I sangat suci tak pernah berdosa okay~) banding dengan budak2 zaman sekarang yang TERLEBIH BERANI.

4 000 kritikan hebat!:

Cute Girl said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu lah sb nya mereka kurang didikan agama dari family mereka tu sb jd mcm tu sis,kalau tegur cara baik kang dia melenting marah kan kita,kurang kasih syg dari family dan mcm2 lagi lah gejala2 x elok berlaku,x boleh nak salahkan mak bapak diaorg 100% masing2 sebok kan,x ade masa,penyebab berlaku gejala ni mmg punca dari pengaruh artis barat,kawan2 dan mcm2 lah budaya2 western ni kan. sy setuju dgn akak

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Cute Girl betul tu...... budak2 sekarang!!!!

kalau parent dah jaga elok2 pun.... pngaruh rakan2 lagi kuat sebenarny. tu yang bahaya tu!

Akulah Pak Lan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

I pun hairan...sebab i pun blum pernah nak bercinta...hairan lagi skali...

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bercinta...
ehmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...