nuff

Friday, August 5, 2011

Kucing Hitam Yang Buruk

hye semua...

nak citer sikit ni (sebenarya masukkan dalam blog supaya I tak lupakan kejadian ini), aritu, beberapa hari sebelum menjelang Ramadhan... I and my paent duduk bersila panggung depan rumah makan durian. mak ai~ sedapnya durian itu.....


masa I masuk dalam untuk ambil pisau, tiba-tiba datang seekor kucing hitam nak mendekatkan diri dengan my mom... my mom menjerit halau kucing tu.... I keluar and tgk kucing tersebut. OMG!! ciannya.... muka dia buruk sangat sebab tu my mom menjerit tgk kucing tu.  anak kucing hitam tu, mata dia penuh dengan taik mata and berkerak-kerak hampir seluruh muka dia.  dia nmpk kesian sangat2..... sedih je tgk dia lapar nak makan. bila dia dekat je dengan kitorang my mom halau dia. 

after dah abis makan, I mintak my dad tolong cuci muka dia. and my dad kata memang kulit muka dia dah berkurap. kesiannya dia....... I pun masuk dalam and cari ikan yang boleh dibagi pada anak kucing itam yang malang tu. bila I keluar, I tengok dia tengah berjemur mengeringkan bulu-bulu dia yang basah.... nampak comel je.... tapi I memang tak mampu la nak pegang dia. I takut kucing. then I bagi dia makan. 

anak kucing itam yang buruk tu pun makan dengan lahapnya. mesti dia lapar gila.... I pun masuk dalam amik ikan lagi untuk bagi dia.... dia makan lagi. sah!! dia mmng lapar gila..... I tengok je dia makan, dengan harapan dia kenyang.

after dah abis makan, anak kucing itam tu pun berjemur semula..... comel!!!! bila I miow2 dia pun dtg. tp I hadkan jarak antara dia dengan I sebab I takut dia gesel2 kat I. I takut sentuh kucing. hahahaha..... klakar kan?? takut kucing, tapi ada hati nak miow2 kat kucing tu. I pun tinggalkan dia...

lepas beberapa jam, I keluar semula untuk tengok anak kucing hitam yang buruk tu.
dia dah tak de.......  hmmmm....(sedih)

I hope kucing tu terus hidup. kesian sangat kat kucing tu.

that's all folks.
hehehe...

1 000 kritikan hebat!:

Finaz Jaafar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kamu sama macam kite ! agak takut kucing tapi nak la bagi makan, miaw2 gitu ..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...