nuff

Friday, December 3, 2010

apa kita buat?

okaylah..... memandangkan sekarang ai dalam cuti semester untuk naik ke semester II 2010/2011 pada 20 dec ni nanti.....
ai nak la cerita sikit pe yang ai buat duk kat kampung ai yang tak berapa nak kampung and tak berapa nak bandar ni la kan....

sebelum tu, untuk pengetahuan semua..... (ada ke yang nak tau??) naik sem akan datang ni adalah sem terakhir ai sebagai mahasiswa ijazah sarjana muda Pendidikan Khas. INSYA-ALLAH......

harap2 tak ada repeat mana2 paper. AMIN...
and yup, INSYA-ALLAH ai bakal menjadi guru bagi kanak-kanak khas di mana-mana sekolah yang akan ditetapkan oleh Kerajaan. (boleh ke ai jadi guru?? masalahnya....layak ke?) well, belum cuba belum tahu. :) 
what ever it is.... ai akan kejar impian ai untuk dapatkan kerjaya yang akan membawa ai mengembara ke seluruh dunia. 
ai tau u olz membayangkan peramugari...

No...No....No....
there are the Big No for me to become a flight attendant. 
why?
sebab, disebalik mata ai yang tak berapa nak coklat and tak berapa nak hitam ni...
ai merupakan orang yang cacat penglihatan. tapi tak layak dapatkan kad OKU pasal power cermin mata ai kiri kanan adalah over than 5.00.
TQ
so, totally tak layak jadi peramugari. melainkan kalau berani buat pembedahan LASIK.

jadi, ai kene cari kerja lain yang boleh bawa ai mengelilingi dunia.
kerja apa agaknya ye...????
u olz ada idea tak?

okay, cukup pasal benda yang akan datang.
sekarang..... ai nak share perkara rutin yang ai buat setiap hari bila ai berada di rumah semenjak ai jadi student UKM. jadi student UKM, Bangi. so, ai balik rumah pun jarang sekali la kan...

kaya la pulak kalau nak balik tiap-tiap minggu. MELAMPAU LA TU...
KERING AND BOTAK PULAK KEPALA MY DAD NANTI.
HAHAHAHA

please la...... cukup la merapu u tu Tasha!(marah diri sendiri)

baiklah....
setiap hari, bangun paling awal pukul 8am atau paling lewat pukul 11am. bangun-bangun tanpa  mandi ai akan terus basuh baju yang mana mesin basuhnya terletak di belakang bilik ai. cuba la bayangkan....hahahaha....

sambil basuh baju....ai akan buat kerja sambilan. contohnya Vakum rumah, tengok TV, sarapan (giler selekeh!) kemas katil n bilik sebab mesin basuh rumah ai bukan automatik. it's semi-auto.... tau x macam mana? kalau tau bagus...... kalau tak tau. semi-auto tu yang sebelah tempat basuh, and sebelah lagi tempat perah. macam tu la berulang-ulang sampai habis semua baju dibasuh. itu adalah mesin basuh kegemaran my parent sejak azali. ai redha dan bersyukur aje la.....

setelah selesai basuh baju and sidai. maka siap la semua kerja ai.... sebab kerja-kerja lain semua ai dah buat secara sambilan. hebat tak? (mintak puji la tu....giler punyer tak malu!) kalau ada kerja tambahan lepas tu pun..... bergantung atas arahan Mak Cik Intan. contohnya mop rumah, sediakan bahan masakan and so on....

so, kesimpulannya..... kalau siapa-siapa nak ai kemas rumah dia and bash baju dia, sila jangan segan-segan hubungilah ai yer. hahahahahaha.....

tapi, jangan suruh ai masak! coz ai tak pandai masak langsung. tapi ai suka makan!

8 000 kritikan hebat!:

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah bakal guru si tasha ni... Ok la tu tau juga kemas umah & basuh baju walau tak pandai masak pun...

Natasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha.... buat malu jer kan2.?? tak pe.....biar orang tau yang ai ni mmng mmng manusia biasa yang tak sempurna

M y M y said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

OOh bakal guru la nie??hehe..
dlu sket lagi nak amik course ni tp tak jadik..hehe..mgkin lpas dip. ni nak amik course ni ..hehehehe..

Natasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insya-allah kalau itu ketetapan tuhan. ai jadi la cikgu..... kalau tak, ai cari la kerja lain. zaman sekarang tak boleh memilih

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek.

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Sangat bagus memang saya mungkin akan mendownloadnya. Terima kasih

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Saya biasanya tidak posting dalam Blog tapi blog Anda memaksa saya untuk, bekerja luar biasa .. indah ...

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

terima kasih amigo! besar posting!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...