nuff

Friday, December 3, 2010

Blog oh Blog !!


  • Usia ai mula-mula berblog adalah pada tahun 2008-1987= 21 tahun

  • Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog?
    • jawapanya adalah Cik Mazalah. dia merupakan pensyarah saya yang memberikan tugasan (assigment) pada kami pelajar2 tahun 1 masa tu untuk buat blog sendiri. sejak itulah ai mula berblogging. terima kasih pada Cik Mazalah.

  • Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog.
    • erk.....ai rasa masa tu ai mmng masih blur dalam dunia maya ni. so, mungkin masa lecturer bagi assignment untuk buat blog, ai macam tak berapa kesah apakah jenis binatang itu, sejujurnya ai tak tau pun blog itu apa. dan blog pertama ai di bina di Yahoo 360, tapi sekarang Yahoo 360 dah tutup.

  • Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
    • orang pertama yang membuka mata ai tentang dunia blogging ini adalah roomate ai. sebab dia dan rakan-rakan sekelas suka bergosip dalam blog mereka. hahahaha.... mungkin sebab ai pun kaki gosip kot, tapi tak perlulah update dalam blog apa yang digosipkan. hahahaha....

  • Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT.
    • blog ni adalah laman web peribadi yang boleh dijadikan sebagai medium antara kita dan orang lain. melalui blog, kita boleh sampaikan banyak perkara. seperti berita, fashion, perniagaan, up date new tools and macam-macam yang kita tak akan sangka apa yang kita boleh kembangkan. and bla bla bla........

  • Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?
    • for me? yup!!! blog memang mempengaruhi kehidupan seharian. rasa seronok nak cerita kat dalam blog apa yang ai buat. lantak la ada orang nak baca atau tidak. tapi, itu adalah salah satu cara untuk ai menulis diari hidup ai yang penuh suka dan duka dalam cara yang lebih terbuka dan bertambah seronok bila ada yang komen. maka, kita dah dapat berkongsi 1 perkara sekurang-kurnagnya. betul tak??  tambahan pula, melalui blog juga kita tambah kenalan dan dengan adanya rakan blogger yang lain, kita dapat update berita terbaru, berita pelik, berita sejarah dan sebagainya yang memang selama ini mungkin orang ramai tak pernah perasan and bla bla bla....... dunia blog memang buat jari ai tak boleh duduk diam. ntah-ntah dalam tidur pun ai menaip agaknya. hahahahhaa....


3 000 kritikan hebat!:

Matika Love said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jom ikut saya bangga menjadi blogger satu malaysia...mamat ada tag blog ni...

zacky ~786~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

whoaaa.~
nice one.. menarik x2.. :) wink..

KimiCnoL said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

blog memang best ;)
ADA AWARD NTOK AWAK
"1.Coolest Blogger Award??"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...