nuff

Tuesday, April 12, 2011

Cinta sampai Tua

I baca Entry Yuyu Zalikha pasal 'mengimpikan hubungan yang terus manis hingga tua'


yup.... memang betul apa yang Yuyu katakan...and melalui pengalaman dan pemerhatian I lah kan... memang kebanyakkan pasangan yang dah tua tapi masih romantik adalah pasangan  orang barat. orang asia ni kurang sikit. sayang menyayangi memang ada....tapi romantiknya kurang.... lagi-lagi bila dah berusia 40 keatas. yang paling jelas jaraknya (membawa haluan masing-masing bila umur 60 tahun).kalau tak percaya.....sila google image 'malaysian old couple' dan bandingkan dengan 'britain old couple'.


Bagi pendapat I lah.... mungkin semua ini kerana malu. macam orang barat.... diorang memang tak tau malu. berbogel tepi pantai dah jadi kebiasaan. (bukannya I nak suruh u olz jadi macam tu okay!) maksud I, kalau diorang sayang, diorang cinta.... diorang tak rasa malu pun untuk tunjukkan sayang tu. kalau orang asia ni.... bila isteri nak pegang tangan suami sambil jalan-jalan kat shopping complex, suami tak nak. katanya.... malu orang sekeliling tengok. 


la..... apa salahnya.... biar la orang tengok betapa romantiknya u olz... bukannya u olz buat maksiat pun. dah kawin ape.... itulah masalahnya orang asia ni. kalau dapat suami romantic pula, isterimya pula yang malu depan anak-anak. suami nak peluk isteri depan anak-anak pun segan. kenapa perlu segan? I suka jer.... tengok my dad peluk my mom.... and I suka je tengok my mom pegang tangan my dad masa pergi pasar malam. tak salah pun~


I rasa.... kita kene betulkan mentaliti orang asia tentang rasa cinta ni lah.... terutama sekali bagi yang dah berkahwin lebih dari 20 tahun. ini tidak.... sebelum kawin...romantic sampai pijak semut pun tak mati. bila dah kahwin.....kadang-kadang, tak sampai 3 tahun dah nak bercerai berai (bukan I nak kata orang barat tak de bercerai.) tapi semua ini bergantung pada individu la~


berdasarkan pengalaman, pasangan barat yang sampai tua romantik tu.....adalah pasangan yang tak terlalu sosial dan kehidupan mereka bersederhana. maksudnya tak terlalu mabuk-mabuk, tak hisap dadah, kehidupan teratur walaupun tak terlalu sempurna. dan kebanyakkan dari mereka bukanlah kaya raya......so, kita pun boleh jadi mcm mereka.....apa salahnya kan???

bagi yang dah kawin aje okay!!!!


ini tak bagus sebab suami dia je yang pakai helmet. isteri dia pulak...tak dipakaikannya..
nanti kalau excident....dia sorang je yang selamat!.
tak baik untuk kesihatan yer~

9 000 kritikan hebat!:

Azroy Kassim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baa~ CAK!!

haha.. gambar org tua bogel mmg lawak.. :D

dina darwina said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tb2 teringat psgn warga emas suami isteri berpegangan tgn dn si suami pgg handbag isteri kat ict..mmg sweet sgt dina tgk time tu n_n

mizzkechique said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kt malaysia, ms bercinta kemain romantik.. ke hulu ke hilir bukan setakat pegang tgn, tapi peluk pinggang, bukan xboleh..tp malu la kan.. tapi bile dh kawen, xde dh tabiat2 romantik tu...bile nk romantik dikatanya buang tebiat... sepatutnya dh sah tu la semakin tunjukkn kash syg...

NaNaKyu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

teringin sgt nk bahagia smpy ke tua..pegang2 tgn g mn2 je..plok2..smpy ke tua..ble dh kawen la..hehe..tp org kita cmtu la..tym kapel sakan je nk wat sme tu..ble dh tua..dh malu..nape eh..sbb dah bosan ke?ke sbb rase ble dh tua..dh xlayak nk beromantik gitu..hmm

Lizzie Yasmin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

td nmpak 2 couple tue jln pimpin tangan alahai sweet nya...

YanaMIB said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yeah insyaAllah yana dh tua pn nk jd lomantik cenggini jugak la..br suwit kapel yu..hekhek =P

oh atok tu lupa nk pakaikan helmet bini dia..maybe bini dia pn xperasan sbb pakai rambut palsu..ingt dh ada helmet...rupanya rambut je...bwahahaha =P

toyolkiut said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ye, TK suka tngok pasangan yg dh lama kawen ni pgang2 tngan masa jln2.. ada satu tu, hari2 lalu dpn umah, balik jogging mesti depa bpimpin tangan..
jeles tau..
bahagianye..

syuwai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah~ romantiknya..

harap2x nanti aku pun gtu gak.. ;p

Anonymous said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

After dinner comes the reckoning.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...