nuff

Thursday, April 7, 2011

KALAU AKU ( TASHA ) INI DIA ( UJANG)


Segmen Kalau Aku Ini Dia yang dicetuskan oleh Celcom Ben Ashaari ini rupanya nak buat konsep ala-ala sesi suai kenal rupanya yer....nasib baik lah I dapat lawan (lawan ker??) yang I biasa kenal. Ujang...... siapa tak kenal kan?? kalau ada yang tak kenal...kene la follow dia. Ujang memang kelakar orangnya. melalui blog dia...kita tau dia agak luncah sikit. tapi dalam hati ada taman sebab ada tunang yang cun melecun. tunang dia pun famous gak dalam dunia blog ni. hehehe..... pergi google sendiri nama YanaMIB. agak gerun bila kena komen blog dia....sebab follower dia ramai.....nanti follower dia bamboo I pulak.
 matilah I nanti..... 




so, sekarang ni I nak mulakan sesi jual beli blog dengan si Ujang ni yer.....
nak ke I beli blog ujang?hahaha.....

baiklah.....overall..... sekali pandang.... blog ujang ni biasa-biasa jer...tak de la yang the voom sangat.... tapi yang penting simple.... I like simple. (dah ada 1 point yang I suka). tapi benda-benda yang tak penting macam  'Macho Gila (˘⌣˘)ε˘ )' tu tak perlu lah kot~  welllkkkk..... (itu riak namanya...)

apa yang I nak ubah? I nak kurangkan a.k.a buang cerita-cerita luncah tahap terlampau tu..... sebab I ni kan perempuan...tak sesuai cerita benda-benda luncah. nanti bakal mak mertua malu nak kawinkan I dengan anak dia. hahaha.....

next, header tu kurang menarik sebenarnya..... nak tgk?
kan??? memang la simple..... tapi tang "aku blogger boy..." tu yang klakar sikit sebab tulisan tak boleh kawal cursor. hehehe..... (jangan marah haaaa...... nanti kene jual~) ujang dengan baju hitam dan back ground kelabu.... macam penuh emosi dan hidup dalam kegelapan jer gamaknya.takut pulak I tgk lama-lama...

next, I rasa I kene ubah warna blog tu lah.... bosan hidup dalam kegelapan..... nak juga cuci mata dengan warna yang ceria dan menyegarkan mata. tapi bukan la letak cartoon2..... I ubah kasi nampak feminine sikit la.... hehehe.....(demanding pulak mak cik ni. hahaha....)

kutuk banyak-bayak kang, ujang tak kasi makan nasi minyak kat rumah dia 2 Mei ni pulak....hahaha...

lagi satu, tajuk untuk 'mangsa kentut1' dan 'mangsa kentut 2' tu agak menarik untuk buat orang ketawa..... tapi kalau I jadi tuan blog, I kene ubah sebab, lagi sekali nanti bakal mak mertua I kata I ni menantu kuat kentut pulak. hahahaha....jadi, I kene tukarkan kepada 'mangsa melaram1 &2' (dengan niat nak make up diorang) boleh ker make up abg ben dan blogger lelaki masalahnyer??? hahahaha..... gurau jer laaa..... I ni pantang berangan, bila dapat berangan... memang nak melaram ajer kerjanya.

I rasa, setelah I bertafakur dan bertawaduk untuk beberapa ketika.....I mendapati, blog ujang ni boleh la dibeli dengan harga RM50 je kot.... tapi I rasa, setelah I menjalankan pembaharuan ke atas blog dia.... mungkin akan naik harga kot menjadi RM10 000. memandangkan dia ada ramai follower kan. hahahaha.... (tak de kene mengena)

P/S: kepada semua pembaca.....sila jangan hukum I. sesungguhnya I ni cuma menjalankan tugas. apa yang I tulis kat atas tu bukan la seikhlas hati...... blog ujang dh lawa dah..... I bukan nak kutuk atau nak gaduh okay....just bergurau senda di petang hari jer. hehehehe...... Peace No War babe!!!



apa ujang komen ttng I?? 

17 000 kritikan hebat!:

Sunah Mohammad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ahahahahahahahahhahaha! nasib bek tak kutukkkk...ok la tuhhh...sebab nak buat jadi blog sendirik kannn..hehehe..

Jeely jelly said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

lepas nie mesti femes.. lawan plak ngn blog ujang.. :p

Ujang9897 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok tuka sekarang yg macho gila tu..hahahaa

mangsa kentut kena tuka gak ek


ala jgn la tapis2 nk tegur...

belasah jer baru best....,

dalam gelap tu sebab nk tiru zackzukhairi..idola..=)

kAmi dAn mEreKa!! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cara la. hehe =)

Bella Bell said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wow2...bnyknye...bgos2..haha

heliza dgn lisa sepatutnya dimasukkan sekali..miahahahhaa~~~

perghh..idola ujang zackzukhairi...mcm saya jugak ^__^v

Qaseh dalia adelia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ujang nanges belakang pokok sakni ... qaseh ingatkan sape .. wat2 macho kah2..larikk jejauh

mizzkechique said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha...baekk punye kondem...




datang sini dr blog mr.Ben... hehe

best la blog nih... =)

Liza @ Adzriel AB said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehh... akak setuju. kasi belasah cukup2 ujang tu. utk kebaikan dia juga.. murahlah rezeki korang hendaknya. amin..

Rozuan Ismail said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

congrats bertuah terpilih

DeQdEq said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ala...melepas betul nak join segmen abg ben ni..klu deqdeq dpt ujang...confirm deqdeq nak kutu habis-habisan...hahhahaha

Tok Esah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha, terbaaekk tasha!!!
patut kutuk kaw2.. haha

dwaty said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apa??? RM50.00... okla dari takde... setuju sangat entri ni... especially yang 'AKU BLOGGER BOY'... tulisan budak tadika... hehehehe

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hi tasha.. terima kasih.. mummy tak tahu nak komen apa sebenarnya dan tak pandai nak laser2.. hehehe.. anyway, tahniah sebab dapat join segmen abg ben ni.. wink!! wink!!

Azroy Bin Kassim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

baa~ CAK!!

unjang suruh ngurat owner blog ni.

aliarosli said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahhahaaha,bagus

kutuk je ujang tue

hahhahahahaha

kuperludia said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

go go go tasha!

syuwai said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

miahahahaha...

lepas ni nak tengok perubahan si ujang..adakah dia akan jadik lebih bersopan??

ngeeeh~

;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...