nuff

Tuesday, May 31, 2011

Zaman kanak-kanak yang paling seronok!

sekarang ni I tak tau la kenapa tiba-tiba tekak I teringin sangat nak makan ais krim pop. u olz tau tak ais krim pop tu macam mana?

ais krim pop

sesungguhnya zaman kanak-kanak memang zaman yang paling relax dan tak ada masalah. bila kita penat balik sekolah..... seluk dalam kocek baju sekolah ada 20 sen. and kita terus singgah rumah mak cik rumah ujung tu untuk beli ais krim pop..... kawan kita terkulat2 tengok kita beli ais krim. jadi, kita pun patah kan ais krim tu dengan lutut. kan2??? hahaha.....hebat giler sebab boleh patahkan ais krim dengan lutut. I rasa kalau sekarang I buat macam tu. sakit kot!!!!

mungkin sebab masa tu I budak2 lagi and tulang kaki pun kecik. sekarang ni tulang dah besar. hahahaha......

pas tu kan..... agak-agak ais krim pop tu tak berapa sedap, esoknya kita pun beli la ais krim malaysia  perisa milo. pergghhhh!!!!! nikmat wei..... dah la balik sekolah tengah hari panas2... makan ais krim sejuk loh~ hehehe.....

ais krim malaysia


cuba kalau zaman sekarang, kita teringin nak beli apa yang kita nak beli.... seluk dalam poket. belum tentu duit yang kita ada tu cukup untuk kita beli apa yang kita nak beli. hahahaha..... kan2?? paling-paling pun kene pergi ke mesin ATM dulu untuk cucuk duit then barulah kita mampu beli baju atau kasut yang kita nak beli. 


seriously, zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling relax. tak payah pening-pening kepala. kalau nak apa-apa, ayah belikan......kalau ayah tak nak belikan....kita ngamuk2 sikit ayah pun belikan....hahahaha.....klakar2...

tapi nak kembali ke zaman itu. kene cipta/beli  mesin masa dulu la kot. hahaha.....

11 000 kritikan hebat!:

Azroy Kassim said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Baa~ CAK!!

Semua benda mahal sekarang ni. Hmm.

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

andaikata memang wujud mesin masa.. ramai yg memperbetulkan kesilapan dulu & hidup bahagia, kaya raya skrg ni kan?? apapun ais krim Malaysia tu paling best. Blh buat sendiri kat rumah. kekekekeke

FAIZAL_DEBOT said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nak aiskrim msia mai dtg umah aku.. ari ni ade perisa milo angur ngn asam masin.. huhuh.. jenuh aku melayan bdk2 kecik ptg2 ketuk pintu beli aiskrim kat umah aku..huhuh

Amoi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka ais krim asamboi sampai sekarang

:)

fRaMe+LenSeS said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

zaman eskrim mesia sekupang.. ingat sangat waktu tu.. hihi

aiippp.. aippp.. Nadh datang melawat..

Nadh nak kongsi cerita 100 Letters of LOVE
. baru ciap ja ni. rajin kalau komen ya. Nadh baru belajar buat cerita ni.. :) Mungkin dengan teguran sahabat semua dapat improve skill menulis Nadh. Maceh ya. :)

Hanim Nordin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sedapnyer! nak aiskim malaysia ngn pop2. rinduu T__T

coffee said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

singgah sini macam bese.... nak ais kem milo satu.. wahahahaha... nak yg 20 kupang tak mau yg 30 kupang... mahal la skang.. pastu pendek je.. huhu

KRISNA said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Follow sukses di urutan #654, Aku tunggu re-follownya di http://dolananmusik.blogspot.com. Salam persahabatan.

Akulah Pak Lan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Aiskrim BR best

mOon jOhari said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

...dulu mOon mcm 2...sekarang adik2 mOon plak...

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kami panggil eskrim poli bukan eskrim pop..tapi tetap sama sedapnyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...