nuff

Tuesday, June 28, 2011

budak-budak zaman sekarang

hye semua....

entry kali ni I just nak share pendapat I dengan blog-blog yang baru. (sebab i dah berblog sangat lama okay. klu tak percaya. pegi tengok widget My Entry belah kanan anda.) Orang lain pun dah lama juga ada blog. I tak kata I otai..... cuma I lama juga la dalam berblog ni.

baiklah, straight to he point... I tak faham betul dengan sebahagian blog-blog budak sekolah sekarang ni. kalau nak cerita aktiviti sekolah and cikgu yang dia suka, mata pelajaran yang dia tak suka and aktivit ko-kurikulum yang dia benci tu kita tak pe la kan.....itu hak individu untuk menulis. tapi bila mengharapkan ada pembaca...

janganlah tulis besar-besar kat sebelah kiri atau kanan blog yang awak ada gf/bf and berharap nak kawin dengan dia sebab cintakan dia sungguh-sungguh. what the ... . tak kuasa mak tau! dah tu blog penuh dengan gambar dia dengan bf/gf dia tu. adoi.....

adik....awak baru tingkatan berapa? masa depan masih sangat panjang. lagipun ini Malaysia.... bukannya India yang mana kanak-kanak perempuan akan dikahwinkan lepas akil baligh... and adik yang lelaki pulak!!! awak tak tau ke yang idup ni masih panjang. kalau awak mati besok pun.....awak finally jumpa Tuhan. bukan jumpa awek awak tu..... baiklah awak tulis yang awak cintakan tuhan. bukan dengan bangganya cinta awek awak tu.

budak-budak.... baju pun mak basuh, ada hati nak cakap pasal kahwin. lagi pun....apa yang I takutkan adalah  kebanyakkan (bukan semua!)orang yang berkahwin pada usia muda ni akan menyesal kemudian harinya. 

so, adik-adik.... live your life!!! jangan buang masa dengan bercinta aje kat sekolah tu kalau pelajaran entah kemana. nanti akhirnya SPM kecundang dan nak cari kerja pun susah. dah tu nanti akhirnya hidup melarat lagi-lagi bila dah berkeluarga.

sila jangan sia-siakan hidup korang okay.
I know ada juga yang bercinta and sama-sama pandai..... tapi jangan bangga sangat tempek muka bf/gf korang dalam blog tu. nanti mak tengok, bapak sedara tengok, family tengok.... tak ke malu??? and jangan seronok sakan cerita pasal cinta monyet korang tu. sebab orang geli nak baca. 

and kalau pun u olz yakin yang percintaan u olz tu akan sampai ke alam perkahwinan....jangan cerita dalam blog. riak namanya tu~~ TQ

no offended okay~

6 000 kritikan hebat!:

Cik Mun said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

agree sangat cik intan. budak2 baru buat blog, semua nak cerita. over excited.

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sementara dorang nak pandai fikir tasha macam tu la gelagatnya.. alam persekolahan dgn cinta monyet mcm dah sinonim.. Tp yg merisaukan adalah pendedahan berani mati budak2 tak cukup matang ni. Bila dah tulis blog tu.. abis semua nak cerita, semua nak tunjuk. masing2 bersaing siapa lebih stylo, moden & open minded kononnya. Lagi buruk benda tu lagi la dorang rasa bangga

Akulah Pak Lan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

People will usually write down what they love the most, but not what they fear the most.

Mereka ni masih muda, banyak pengalaman hidup yang perlu mereka timba.

As I mention in my entri, perempuan terdiri dari 9 nafsu dan 1 akal..lebih mementingkan perasaan dari berfikir masa depan..

good point tasha

syrupmasin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..betol..suke entry nih :D

Подтверждаю said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

as salam..
betul tu. lagipun buat berat page blog je. padahal nak baca je isi. bukan nak tengok mende ngarut. uhh..

ada kaitan dengan entri baru pakcik kat :

SINI

DAN..

sini-sini

tasha sedang menanam anggur macam cik azlini pulau ke? hehe~

Iffah Afeefah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ske point cik tasha

betul

slalu bebudak ske tayang gamba bf

konon cinte smpai mati le tu

geli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...