nuff

Tuesday, June 28, 2011

bila jadi suri rumah sepenuh masa

hye semua...

bila jadi suri rumah sepenuh masa ni..... rasa bosan yang amat!
mana tak nya.... I baru habis my study bulan April yang lalu... then sekarang ni duduk rumah untuk tunggu convocation. result dah lama keluar..... alhamdulillah I akan grad dengan apa yang I harapkan.... tapi tak de la dapat anugerah dekan pun. I tak pandai macam Hanis Zalikha.... tapi yang penting my result bukan 3.2 okay~

then, bila duduk rumah ni.... setiap hari buat rutin yang sama... bangun tidur basuh baju, kemas rumah, bilik semua... tolong masak. rehat-rehat... and petang buat kerja lagi...lipat baju... tolong masak and so on...I terasa hidup ini sunguh membosankan.

the funniest thing just happen. my mom msg suruh tutup gate atas. padahal dia ada kat hall bawah. Masya-Allah..... mentang-mentanglah mesej free... duduk sama-sama dalam rumah pn nak mesej-mesej. hahaha...

I terasa nk cari kerja lah. apa agaknya kerja yang sesuai sementara tunggu dapat kerja ni ek? dah la borang nak jadi cikgu katanya keluar bulan 8 nanti. then proses yang lambat macam siput oleh kerajaan Malaysia ni.... mesti last-last I akan masuk kerja tahun depan. (itu pun kalau layak dapat kerja lah~) kalau tak layak.... memang kene cari kerja lain yang sesuai dengan my qualification lah~ harap-harap dapat lah kan jadi cikgu..... siapa yang tak nak! lepas dah belajar bertahun-tahun and dah nampak apa yang patut kita buat.... kita buang macam tu aje, memang teruk lah kalau macam tu!!!

that's it for today. nanti I membebel lagi pasal hidup I yang bosan ni.... mana tau pas ni I share yang I dah dapat kerja ke.... hehehe....

3 000 kritikan hebat!:

Iffah Afeefah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

keje kat tesco

buat duit

membe dpt byk gk gaji

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sama lah..
macam nak carik keje dulu..
tapi xtau nak keje ape.. hohoho

Akulah Pak Lan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Buat part time dulu...pak lan jenis tak reti dok diam..bukan gila duit..tapi perlukan duit..selalu saja buat part time masa cuti sem..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...