nuff

Tuesday, January 11, 2011

Ini Kisah Benar

ini adalah kisah benar yang berlaku pada diri ai sendiri.

cewah~ macam serius sangat jer kan?
okay lah..... macam ni ceritanya~

bnda ni berlaku ada la dalam 4 tahun yang lalu, masa tu ai belum pun masuk UKM, ai ni pergi la rumah kawan konon2 nak jumpa and lepak2 before nanti masing2 dah bawa diri untuk sambung belajar. biasa la.... masa tu budak2 lagi kan~

lama juga la duk berbual kat depan rumah dia. macam2 yang dibualkan sampai mcm nak nangis plak nanti kene berpisah. cewah.....padahal nanti bila semester break bleh jer jumpa kot. LOL... kereta n motor lalu lalang, buat selumber je la kan, bukannya kitorang lesbian nak kissing2 depan rumah. rancak tengah berbual, tiba-tiba...

ada sebijik motor datang dekat kami, ai n my fren macam okay-okay je la kan..... dua lelaki india rupanya, dia tanya jalan macam mana nak pergi ke Jalan Tasek, member ai ni pun baik hati terus la bagi directionnya....

ai tiba-tiba macam tak sedap hati bila india tu tak faham-faham direction yang my fren bagi sampaikan india tu turun dari motor and datang depan kitorang. 

SEKALI...... amik kao!!!! ada parang!(bukan main berkilat lagi parang tu! ai ingat lagi....!) dia halakan ke arah kitorang. tak macam berderau pulak darah masa tu!. ai dah rasa macam nak melompat!

"jagan cuba jerit! bagi je apa yang ada" india yang turun tu cakap. india yang lagi sorang, duduk atas motor sambil perhatikan sekeliling.
huaaaa...... ai rasa mcm nak gila dah time tuh!

dalam keadaan tgh macam kalut antara kami bertiga tu, kawan ai buang beg ai dalam longkang. dalam beg tu ada handphone and purse ai. (nasib baik la longkang tu kering!) my fren berani betul berdolak daleh dengan India tu sampaikan India tu cuma berjaya dapatkan handphone baling anjing Nokia 3310 aje dari kami..

india tu suruh bagi barang, yang member ai kata tak ada apa-apa. ulang-ulang diorang cakap bnda yang sama sambil india tu tarik-tarik tangan and raba kocek seluar kami. kejadian tu berlaku dalam sepantas kilat and tiba-tiba, dia blah macam tu aje.... ntah la tak tau kenapa sebab masa tu ai rasa macma lost sangat!.

bila diorang dah blah, ai rasa macam trauma kejap. nasib baik la motor my dad yang ai park depan kami dia tak kebas sekali. huhuhuh...... seram giler! 

tapi, daripada kepandaian member ai tu, barang2 kami semua selamat. cuma handphone buruk tu ajer yang dia berjaya amik..

sebenarnya, apa yang buatkan ai tak sedap hati masa india tu tak faham direction yang my fren bagi, ai ada nampak kain kat depan pembonceng tu (menumpang). masa tu ai terus rasa tak sedap hati,bila pandang sekeliling baru ai realise yang depan rumah member ai tu mmng sunyi and gelap giler!

yang member ai ni pulak, even ai dah bagi sign (ai genggam tangan dia kuat2), dia tak faham and rancak bercakap bagi direction kat India tu sampai la india tu turun dari motor and tayang parang baru dia terkejut.

itu mmng pengalaman ai yang paling ngeri sepanjang hayat ai. huhuhu......
tapi mmng syukur sngat tak ada apa-apa yang berlaku pada kami.

kenapa masa kene rompak tu family member tak nampak??? sebab masa malam tu kebetulan pulak my fren tingal sorang kat umah coz family dia semua keluar.huhuhu..... dah takdir tuhan kan..... tapi, syukur juga padaNya bila tak ada apa yang berlaku pada kami. 

macam mana ai balik? my fren kol abang dia yang duk kat taman sebelah, ajak report pois and teman follow ai hingga ai sampai rumah. mmng sejak kejadian tu, ai tak naik motor waktu malam. and ai tak keluar malam bila ai balik rumah.(sampai sekarang ai tak pernah cerita dengan my family tentang ini. takut kene marah)


ai harap cerita ini boleh dijadikan pengajaran untuk semua!

9 000 kritikan hebat!:

alien said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

next time perlu extra carefull

skooz-san said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

berhati2 la len kali. :P


http://skoozsan.blogspot.com

~hAKim ZaiLAn~ said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bahaya2...

forever love said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

huu..mmg bahaya..mmg trauma kalo cmtue..

rumah sy pun pernah kene rompak masa ramadhan..selamat sy follow pi msjd..kalo x..abs la sy...seriau

Ujang9897 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

mak ai...ish3..

kanc said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

gler best..nsib baik india x nk gila..kalu x..jeng2...

ummiarissa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sangat-sangat bahaya...berhati-hati selepas ini...

wunny said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

err...seram betol. nasib baik oke.

Cma Shiema said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

adeh..tasha ckp x siyes..??parang2 jgn memain tasha oiii...seremm..cma bca..
pas ni kene la lebih berhati2 taw..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...