nuff

Monday, January 24, 2011

Apa Yang Kau Belajar Hari Ini Anakku?

seorang ibu yang penyayang pasti setiap kali anak dia balik sekolah akan tanya macam tu pada anaknya dan akan rasa teruja nak tahu apa yang anak dia buat dan alami untuk hari ini.

and that is my mom~

tapi dah tentu la my mom tak akan tanya "apa yang kau belajar hari ini anakku?" dah tentu lah TIDAK kan~
paling tak pun dia akan tanya "belajar apa hari ni?" atau "ape citer hari ni?"

and sejak dari I kecil sampai la I dah besar, dah habis skolah.....tapi sampai masuk U pun dia tetap tanya soalan yang sama. tapi bukan la hari2.... klu hari2, jenuh juga dia nak tanya and I nak jawab kan....

apa yang buat I teringat, sebab I balik rumah last week dari selasa sampai ahad. adik I yang bongsu masih sekolah, bila adik blk, my mom suka usik2 dia and tanya "ape citer hari ni?"

and adik I pun dengan excited bercerita pasal pengalaman dia kat sekolah untuk hari itu. best kan jadi budak kecil?? dimanjakan......I suka manje-manji ni. hahaha....

yang my dad pulak, since kesemua ahli keluarga ad kat rumah, dia nak la my mom masak yang special. tapi my mom pulak, mood malas masak bagi cadangan yang tak memberangsangkan 'sardin'. LOL.... my dad bangkang sekeras-kerasnya and my mom pun keluar la mencari makanan yang sedap untuk dijamukan pada semua ahli keluarga....

so, apa yang special? ikan goreng cecah sambal kicap and  masak lemak paku-pakis.....so, kampung okay~ (sebab tu makanan kegemaran my dad....) and guess wat??? semua lauk licin siot..... (walaupun sekadar lauk kampung) serius sedap!!!
besok pagi pulak,sarapan makan pasembor. u olz tau tak? klu tak tau...... ni contohnya...
dieja dengan pasembur. lalalala~ cara sebut "pa-sem-bo"


seriously i love my family~

1 000 kritikan hebat!:

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

oh cik tasha.. kenapa di attach gambar makanan itu.. aduhai.. pantang diri ini tgk gambar makanan sekarang. kekekekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...