nuff

Tuesday, January 4, 2011

LAWA aje tak guna....

apa yang kita boleh definisikan dengan cantik???

biasanya bila kita nampak awek yang cun and hot. kita terus cakap yang "cantiknyaaa..... dia".

tapi sekarang ni ai nak luahkan apa yang ai fikir tentang cantik untuk seorang perempuan.

perempuan yang cantik mestilah:
1. pandai bergaya- tak semestinya pakai barang yang branded maknanya dia bergaya. bila dia pakai heels maknanya dia bergaya. no... no... no...! bergaya itu adalah berpakaian, dan mempunyai sikap yang sesuai mengikut situasi. bila di majlis formal dia pandai bergaya dengan pakaian formal dan bersikap formal. dengan make up ang sesuai.

2. bersopan santun- sopan ertinya bercakap dengan gaya yang lemah lembut, menghormati orang tua, dan semua yang berkaitan dengan sopan santun lah. u olz pun tau kan sopan and santun tu macam mana kan???

3. rajin- perempuan yang cantik ni mestilah rajin. jangan harapkan muka make up tebal seinci tapi basuh pinggan sebijik pun malas. bila orang tua panggil, sejam lepas tu baru datang. mmng dasar pemalas tak layak untuk jadi perempuan cantik ok. kalau dia rasa dia cantik tapi pemalas, kau tak cukup cantik yer dik!

4. pandai- pandai kat sini tak bermaksud kene belajar sampai masuk University, ada juga orang yang pandai tapi tak dapat masuk U sebab family dia tak mampu ke.... apa2 jelah kan... so, perempuan yang cantik perlulah pandai dalam berfikir dan berkata-kata. cuba bayangkan kalau cantik dah ni dengan gaya anggun mengalahkan Era Fazira, tapi ibu negeri Pahang pun tak tau (konsep cantik unuk gadis di Malaysia). haru biru la tu alamatnya.....

so, apa pendapat korang kalau ada perempuan cantik yang anda kenali, mempunyai baju yang paling lawa, pandai make up, rambut yang ikal mayang bagai dibuat kat saloon atau pandai bertudung shawl lilit2, pakai heels yang paling anggun, and berjalan dengan penuh bergaya. TAPI......

PEMALAS, TAK CUKUP PANDAI SAMPAI EJA 'HANDPHONE' PUN TAK TAU, BELAGAK BAGUS AND CAKAP MACAM LONGKANG. apa pendapat korang???

ni Tasha tengah marah dalam beradapan dengan orang macam ni dalam hidup ai ni tau. kalau boleh, ai nak tanya dia "agak2 pernah rasa kene tikam bertubi2 tak???" geram betul dengan orang macam ni. ada rupa, tapi tak pandai seimbangkan kecantikkan yang Allah bagi pada dia. buat orang sakit hati aje.....

tolonglah bawa orang tu jauh dari ai sebelum ai tikam dia bertubi2. (bermonolog dalaman: wah! mcm berani sangat aje)

p/s: perempuan cantik yang layak digelar cantik is Era Fazira, dia pandai masak, pandai bergaya, tapi sopan santun. mmng cantik. tapi kalau korang tak suka ai kata era cantik, munkin ada juga orang lain yang lebih cantik dari era yang ada ciri-ciri macam ai cakap tadi kan. hehehehe.....

2 000 kritikan hebat!:

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tasha juga cantik.. Org camtu cuma rasa dia cantik. memang confident level dia high gitu

Ujang9897 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no komen..hehe...

erm..komen lg la..hahaha..,

stuju dgn anda..yeehaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...