nuff

Saturday, January 29, 2011

Waktu yang sesuai untuk Publish Entry

ini tips untuk blogger-blogger Malaysia yang mengejar trafik macam I. hehehe..... (mak kata, sebelum nak cakap orang, tgk diri sendiri dulu)so, I dah tgk diri I juga ni kan??? hehehe..... baiklah I mengaku I mengejar trafik. sebabnya bila I tgk blog kat luar negara macam kat USA atau Britain, diorang tak gila blogging macam kita. sebab kita nak dapatkan $$ dari nuffnang. hahaha.....

okay lah, ini komen I terhadap waktu-waktu yang sesuai untuk publish entry u olz.

1. 6 A.M-9 A.M
waktu ini, orang baru bangun tidur. tak payah bagi contoh orang lain.... I sendiri bangun dari tidur, terus buka laptop. sambil tu makan la.... mandi la..... kadang-kadang sampai tak sempat mandi sebab suka baca blog. hahaha.... (busuk punyer orang!) I rasa, bagi orang bekerja pulak, ini masa untuk menghirup secawan kopi dan makan epok-epok (karipap) sambil baca cerita terbaru tentang DUNIA. (politik, gossip, artis, sukan, news, dll)

2. 12 P.M-3 P.M
waktu macam ni pulak, bagi dunia mahasiswa/i macam I adalah waktu untuk balik bilik lepas dah kenyang makan tgh hari. hehehhe....so, sambil menghadamkan makanan, baiklah kitorang baca blog kan~ and of cos la blogwalking.


3. 5 P.M-8 P.M
waktu macma ni pulak.... I rasa sebab ramai orang dah blk kerja.... sambil tgh dalam trafic jam tu, diorang akan buka ipad untuk baca cerita terbaru dari rakan-rakan blog atau  dato-dato akan buka blog gosip untuk nak tau artis mana yang baru bercerai supaya dia boleh ngorat artis tu. hahahaha......



4. 11 P.M-1 A.M
waktu macm ni paling I suka sebab I tersangat lah free yang amat. baiklah I blogwalking daripada g dating tak tentu pasal. sebab dating tgh malam tak baik untuk kesihatan..... selain sebab kita berembun di tgh malam, ada pontianak tgh skodeng kita berdating. LOL~

idea ni I dapat dari Anies cakap-cakap. tapi I ubah suai ikut masa yang I selalu suka nak blogwalking.

4 000 kritikan hebat!:

nelly said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setuju !
=)

gaung said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

betul jugak tue..pandainyer kamu...pandainyer kamu.

backgroundmusic:stacy:pandai)

cik pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

part yang bagun tdo terus buka laptop tu cik pulau setuju sgt2..
lepas tu yang tgh malam tu..
skang mahasiswa ni ramai yang jadi burung hantu..
hihihhi.. ^^

anies anessa said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice...tanx for the link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...