nuff

Friday, February 11, 2011

Sid is Sloth

u olz pernah layan cerita Ice Age tak?
cerita tu dah sampai Ice Age 3 dah. kalau tak pernah layan mmng rugilah!
coz I suka tengok cerita tu. ulang-ulang tengok pun I tak jemu juga.

apa yang I nak share adalah binatang yang bernama Sid dalam filem tu adalah sejenis Sloth. 
and rupa-rupanya binatang tu memang betul-betul wujud
mungkin I ni lembap tak tau kot. tapi oleh kerana terlalu excited menemui kecomelan binatang tu, I pun excited nak share ngan adik-adik yang ada baca blok kaka Tasha.(geli jek) LOL~
kalau geli, panggil cikgu Tasha lah. (cikgu pun macam pelik jek.)


okay, lupakan....sekarang kita layan la apa itu binatang bernama Sloth
Filem Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs


Sid ni memang baik, tapi selenger sikit.





Sloths are the six species of medium-sized mammals belonging to the families Megalonychidae and Bradypodidae, part of the order Pilosa. They are arboreal residents of the rainforests of Central and South America. The sloth's taxonomic suborder is Folivora, while some call itPhyllophaga. Both names mean "leaf-eaters"; derived from Latin and Greek respectively. Names for the animals used by tribes in Ecuadorinclude Ritto, Rit and Ridette, mostly forms of the word "sleep", "eat" and "dirty" from Tagaeri tribe of Huaorani
(sumber Wikipedia)

If you go about things in a lacksidasical sort of way, then a sloth might be your perfect companion. These creatures move so slow they have the uncanny ability to grow moss on their backs. There is a method to their laziness. The green moss acts as a camouflage since a sloth spends the majority of its life in the treetops. In fact, a sloth will only come down once a week to urinate and defecate. A pet that only excretes wastes four times a month? Sign me up. I envy these guys and wish life could be taken at a sloth’s pace.

so, from now on, we can say as lazy as sloth. LOL~

9 000 kritikan hebat!:

Arep Xareviexr said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

yupp,,saya pun suka ice age nie,, sume dah tengok..
saya suka itu tupai ,,hhaha,, bingai jerr..

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Arep Xareviexrbest kan cerita ni??

Eija Hassan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

comellnyeee sloth (;
haha~

Sylmeena Hamzah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Hello tasha :)
Betul la sama. Seriously kita dua2 tak tiru. I terjumpa gambar header tu dekat header's picture mana tah. Banyak header tp yg tu cun sekali. So i amek and edit. Sorry ye sama. Happy blogging :)

Tasha said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

@Sylmeena Hamzah hahaha...tak pe la. kecik punyer hal. kita pun bukan nya nak tiru sape2 kan. ada identiti tersendiri

akuwanblur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hye, ada award untuk anda yg sepesial.. huhuhu

http://akuwanblur90.blogspot.com/2011/02/something-that-not-all-having-it-just.html

p/s: knp comel sloth??

E.d.Y said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

suka cite ice age

CaHaYaHaTi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dtg membc entry cik tasha..

tiefazatie said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

cumil!hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...