nuff

Sunday, February 6, 2011

Selamat Sampai di UKM

setelah bercuti selama 10 hari di JB
semperna menyambut Tahun Baru Cina bersama keluarga (kau cina ker??)
macam-macam perkara dilalui dan telah dikongsikan dengan rakan-rakan blogger dalam masa 10 hari.

sekarang I dah sampai di UKM dengan selamat.
alhamdullilah~
lega..... tapi boleh tahan lenguh juga kaki ni.

mana tak nya...grak dari rumah pukul 8.15am.
ibu ikut skali naik kereta and I pun ambik faizal n kawan ia kat taman sebelah.(tolong menolong orang kampung.alang-alang sama-sama blajar kat UKM)
then gerak hantar ibu ke rumah my grandma.

terus ke Larkin ambil jiran sama Blok ngan I kat Kolej Ibu Zain ni.
then terus gerak ke UKM.
langsung tak de berhenti kat mana-mana perhentian.
keret bnyk sangat atas jalan raya.

and perjalanan agak lancar pada awalnya walaupun banyak kereta.
tapi bila lepas je Senawang, perjalnan jadi lembab macam siput.
tapi nasib baik tak terhenti.
kira, masih boleh berjalan walaupun mengesot-ngesot.
hehehehe.....

then after Seremban perjalnan menjadi lancar semula.
Masuk je Tol Bangi....hati I rasa lega.

"Sha, Jom makan." kata Faizal
"woraite" kataku.

abis makan terus balik UKM. 
hantar orang kampung I ke Kolej Za'ba.
I and Farah pulak, terus ke Ibu Zain.
selamat menurunkan semua barang-barang, I pun ready nak masuk bilik.
cari-cari kunci bilik..... dah panic!
TAK ADA!!!!

macam mana nak masuk bilik ni??
I pakai kad aje. (boleh tahan...ala-ala hotel gitew.... masuk bilik pakai kad)
tapi ni versi yang nmpk cam keji sikit la.
and patut dikasihani.
LOL

then I call my dad. tanya dia.... "ayah ada keluarkan kunci yang ada tali hijau dari kerea tak?"
"ada je tu kat tmpt letak kunci."
hurmmm.....
SAH! mmng tertinggal.
and ayah janji nak pos laju kunci tu esok...
problem solve!
then hantar report pada individu-individu penting bahawa I dah selamat sampai.
masing-masing jawab "alhamdulillah~"

habis cerita untuk separuh hari I.
sekarang kaki sangat letih.perlukan rehat sambil layan 
The Tourist

bye semua~

kepada semua...selamat kembali ke IPTA & IPTS masing2.
Selamat Memulakan hari baru esok.
Selamat Bekerja pada yang dah bekerja.
dan selamat stress dengan assignment.
Selamat lah~


7 000 kritikan hebat!:

tenangsudey said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

wah selamat pulang ke skolah Tasha.. huhu blajar rerajin yea.. hehehe


Fakta yang menggemparkan Kekayaan Hosni Mubarak Mengalahkan Bill Gates

FaizFizy39 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ouh. UKM ke. huhu

Princess Nur said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ok..welcome back to class ye tasha..jgn ponteng2 tau..hihi

ghost writer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tunggu jap..

mr 'master key' nak datang hulur bantuan..huh

ghost writer said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

no shoutbox..

biskut dah habis jual kat e-bay..sekarang dah jadi macam hantu yang menulis..haha

BLADE EDGE said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

anyway, kalo ada masa silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D


regards,
BLADE EDGE

sekamar rindu said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

salam..

singgah malam di blog yg best..

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...