nuff

Saturday, February 19, 2011

This is the true story!

Nampaknya dah beberapa kali juga la I menonton cerita base on true story. 
mmng best, very inspiring very.... huh! don't know how to explain.
 last time I tengok The Kid : a true story tentang Kevin Lewis.
and kemudian tonton Temple Grandin 
and paling laters I baru je habis tonton 172 Hours

kalau ada yang nak tengok cerita tu.... just klik link biru tu yer~

so, sekarang I nak share sikit pasal cerita 172 Hours ni....
awal-awal tengok cerita ni I tak terfikir pun ini true story...
tapi dah habis cerita, masa baca kredit di hujung cerita baru I terfikir 'this must be a true story'
bila I google nama Aron Ralston, hasilnya mmng mengejutkan!

ini gambar masa dia baru diselamatkan sebab tangan dia tersepit batu di celah rekahan bumi.
di tengah2 Grand Canyon yang ala-ala macam padang pasir tu!
OMG! dia tersepit selama 7 hari dengan kehabisan bekalan air selama 5 hari sampai terpaksa minum air kencing sendiri untuk terus hidup. 

mmng dalam cerita tu menceritakan keadaan dia yang tersepit aje! 
so, ini adalah pelakon yang melakonkan watak dia dalam cerita 127 Hours tu.


ini pula keratan gambar macam mana dia terpaksa patahkan tulang dia dan terpaksa potong tangan dia untuk lepaskan diri dari terus tersepit kat situ selama-lamanya.

GOD!!!
kalau kita macam mana? 
apa kita nak buat?
apa kita nak fikir?
selama berhari-hari kita tersepit dalam celah batu dengan tangan yang tersepit and tak boleh bergerak lagi.
macam mana?????


fikirkanlah~



7 000 kritikan hebat!:

P0polita said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

la kesiannye kat dia.. tepakse potong tgn.. =(

P0polita said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

bukan2.. i mean floating nuff yg kt belah kanan blog u ni.. leh ajar i mcm mane nk wt cm tu x? ehee =D plzz...

imaza93 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

pergghh..law kite tak taw nak buat ape daahhh...


ermm , okeyy :) nanti law ima da buat tuto tu , ima buzz awk ye :)

P0polita said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehe.. thanks! =D

THE LEKAT LEKIT STORY said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

kamu di tag : http://duniamelekitku.blogspot.com/2011/02/senyum-tak-nampak-gigi.html

imaza93 said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

heyy , ima da buat ^^


http://imaza93luvgreen.blogspot.com/2011/02/cara-buat-scroll-box-dekat-blog.html

Notakaki said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

Tasha’s special di blog Notakaki..Klik Sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...