nuff

Friday, November 5, 2010

PAK CIK KAYA!!!

adakah anda teringin untuk menjerit macam 2??? bila semua orang tengok kita, kita tak segan pun. malah, kita bangga and senyum kat semua orang....

bahahaha....

ini adalah satu ilmu yang ai dapat masa i pernah sertai bengkel rahsia kekayaan yang moderator dia famous giler dalam Malaysia sekarang ni......  Dr. Azizan Osman.

dalam banyak-banyak benda yang dia ajar, ada la 1 perkara ni yang ai nak buat sangat2. iaitu:
MEMBUKA AKAUN EMAS!

Dia kata, dalam Malaysia ni kita boleh buka akaun emas di Maybank dan Public Bank  sahaja dengan modal yang sekecil RM500.

so, setelah buat sedikit study di Maybank, ai learned that sekarang harga emas dah naik sikit pasal masa ai pergi bengkel tu tahun lepas. jadi, untuk buka akaun emas sekarang kene mula dengan 5gm emas jenis 999.9.
so, dah jadi almost Rm700.(sekarang)

ok, kalau nak tau dengan lebih lanjut, sila ke maybank2u.com.

kalau Public Bank, ai belom habis study lagi..... tak pe.... nanti ai study lagi ea....

after bertanya dengan kawan ai yang bekerja di  OUB Bank, dia kata kat bank dia pun ada akaun emas juga. tapi bermula dengan modal 20gm emas. further information, sila la ke OUB Bank.

so, pilih la Bank mana yang u all nak. and kalau kita search dalam internet, orang ramai suka simpan dengan dinar emas. tapi ai tak berapa yakin dengan benda ni. u all cari la sendiri ea..... and nilai la sendiri.

okay, kenapa ai kata boleh kaya?
ini bukan skim cepat kaya.... tapi ai rasa pelaburan ni bagus untuk jangka masa panjang. kalau u all memang dah ada cara untuk kaya dengan cepat itu sudah bagus. tapi dalam hal ini, ai rasa pelaburan ini bila kita mulakan sekarang, bila kita terdesak nak keluarkan duit mana lah tau tiba2 kita kena penyakit yang sukar untuk diubati (mintak dijauhkan~) dan insurans kita pun tak tanggung keseluruhan kos perubatan, maka boleh la kita keluarkan emas/duit kita yang dah bertimbun-timbun setelah (kata kan lah) 10 tahun ke, 5 tahun ke, 2 tahun  kita simpan. kan2????

lagipun, kalau fikir secara logik..... sejak zaman dulu sampai sekarang, harga emas sentiasa naik. dan kalau turun pun sikit sangat % dia. jadi, risiko nya sangat tipis. betol x? kalau ai salah sila betulkan ea..... ai ni budak2 lagi. ngeh2...

p/s: ai tak dapat apa pun dari Dr.Azizan, Maybank, Public bank, atau OUB bank. just nak share pengalaman yang berguna untuk semua orang pun dapat apa yang ai dapat. bak kata my gang, sharing is caring!

0 000 kritikan hebat!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...