nuff

Tuesday, June 5, 2012

Saya suka tampat baru saya

tajuk di atas dah menjelaskan yang I suka banyak benda tentang tempat baru I. 

1st, tempat kerja... rakan-rakan yang tak sombong... ramai dan happening. pengetua pun nampak gaya macam boleh tahan best jek. anak murid, so far..... belum tau lagi tahap mereka... nampak gaya macam tak susah sangat kot. agaknyer laa..... belum tau lagi. pape hal, i roger2 kemudian. hehehe....

2nd, tempat tinggal...alhamdulillah.... pucuk dicita, ulam mendatang. i penat pusing2 cari rumah sewa.... rupanya rumah yang i tumpang tu boleh bagi I sewa bilik dia. syukur sangat2.... duduk Taman Anggerik, Bandar Tenggara dengan kadar sewa bilik RM80.00 tak termasuk api air. alhamdulillah juga housemate cikgu kat sekolah yang sama..... apa-apa hal, boleh la menambahkan ramai rakan-rakan.... xde la berkawan dalam kalangan guru pendidikan khas ajeeee..... tak gitu?

over all, I suka dengan apa yang I lalui.... jarak dari rumah family ke Bandar Tenggara pun cuma amik masa 1 jam aje. boleh la nak ulang alik seminggu sekali....tak de la letih sangat. rasa beruntung sangat-sangat dapat posting kat kampung sendiri. lagi pun, Bandar Tenggara ni tak de la pelik sangat bagi I. I dah biasa juga datang sni, coz dulu adik I sekolah asrama kat Bandar Tenggara ni.

sekarang ni, tinggal nak tolong selesaikan masalah rumah baru untuk En. Nick kat area Bandar Seri Alam. maklumlah..... tak lama lagi dah nak berkeluarga, kurang-kurang mesti dah ada rumah yang selesa....dia nak pergi kerja pun senang. tapi masih dalam usaha untuk mendapatkan kerja baru di area Kulai, Bandar Tenggara atau mana-mana yang terdekat dengan Bandar Tenggara tu. sebab lepas kawin nanti.....dah senang. harap-harap segalanya akan dipermudahkan. aminnnn.....

3 000 kritikan hebat!:

Cik Pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jumpa nt yer sha..
wahhh.. perancangan...
hebat, heee..

tak sabar nak jumpa sha nak dngar story pasal ur tunang.. heheh

Iffah Afeefah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tahniah eh tasha

hope sume ni bkekalan la ye

cik hani said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hope semua ok ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...