nuff

Monday, June 18, 2012

Sakit Mata 2.


aaarrghhh....... dengan harapan boleh sembuh cepat. tapi lain pulak jadinya.  
kisahnya bermula di sini.

setelah dapat MC 2 hari kat klinik kerajaan Bandar Tenggara. and dapat ubat (ubat makan, ubat titis and ubat sapu) I pun balik rumah dengan senang hati. dengan harapan, balik rumah boleh rehat and mata akan cepat baik.  

tapi, lain pulak jadinya. dari sehari ke sehari, bila bangun tidur.... mata ni tak ada perubahan dan tetap macam tu juga. I g klinik kat Bandar Tenggara tu hari rabu,(mata dah rasa lain macam since selasa) dapat MC untuk khamis and jumaat. campur dengan sabtu and ahad tak yah keje..... semuanya jadi 6 hari I menanggung sakit mata.

And today,(Monday) I pergi klinik lagi sebab mata masih tak baik lagi. macam mana nak g kerja kan??
I jumpa doktor, then doktor kata mata I ni dah teruk. and dia kasi ubat. dia kata with in 3 days kalau tak baik juga.....dia akan refer pada pakar mata. okay.....senang hati sikit.

Tapi pokok yang menjadikan mata I ni tak sembuh-sembuh adalah........ubat yang I dapat masa kat Bandar Tenggara tu bagi direction yang salah. kita ni dengar kata (jujur dan menurut perintah la katakan~) siapa nak lawan cakap doktor kan??

dia suruh titis 2 kali sehari, I pun buat laaaa..... tapi doktor yang I bari jumpa hari ni kata. direction tu salah. macam mana nak baik kalau tak cukup rawatan. I kene titis ubat mata tu 1 titis setiap 3 jam. haaaa...... baru betul! (agaknya) ntah2....pun tak betul juga. hahahaha.....

I pun dah pening dah ni. klu masuk hari ke-3 masih tak baik....memang lah I pergi jumpa pakar mata sendiri tanpa perlu rujuk doktor klinik dah. taubat!!!!!!

dah la klinik kerajaan ni tunggunya berzaman-zaman. taubat tak nak g klinik kerajaan lagi pas ni!!!!!

3 000 kritikan hebat!:

Iffah Afeefah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sian tasya

apela doc tu

kang rosak mate org spe nk jwb???

Onitsuka_hana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

dah makin teruk

Cik Pulau said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

sha... siannya..
teruk sangat dah tu..
patutnya masa dah rasa lain macam tu, terus titik ubat. jangan biar melarat. huu..
papepun.. take care ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...