nuff

Thursday, June 14, 2012

Sakit Mata

aduhai.....tiba-tiba kene sakit mata.(last kene masa zaman kanak-kanak dulu.)
tak pe laaa.... nak buat macam mana kan? ini ujian kecil je....
mata I dah sepet sebelah dah sekarang.

(macam ni la contoh mata I sekarang)

tapi yang peliknya, masa awal-awal nak kene sakit mata ni...I ingatkan mata I ni termasuk apa-apa atau tisu koyak sebab I pakai contact lens. tapi doktor kata, simptom yang I alami ni tanda-tanda sakit mata. antara y di soal tentang simptom sakit mata ni:

1. bangun tidur, ada banyak taik mata?
2. bila tunduk, ada rasa mata nak tersembul?
3. (doktor suluh dengan torch light) ada rasa pedih x? 

itu antara soalan doctor, and doctor cek mata I. sah kene sakit mata. huwaaaa.......tapi untung lagi sakit mata daripada tisu koyak. betul x?  dapat ubat makan, ubat titis and ubar sapu. and dapatla MC 2 hari.....untuk Khamis and Jumaat, sambung sabtu and ahad.... 4 hari terus!!so, Cikgu Tasha terus drive and blk JB.

bila balik rumah kat JB, ada 2 orang bagi nasihat.... sapu mata yang sakit tu dengan air kencing awal pagi.  mak aihhh....tak sanggup la nak buat! then, ada orang balik dari Makkah, bagi air zamzam suruh sapu kat mata. ada la rasa sejuk sikit. tapi dengan harapan cepat la sembuh....tak larat nak tgk dengan sebelah mata aja. 

betapa berharganya mata ini. Terima Kasih Allah....

2 000 kritikan hebat!:

Onitsuka_hana said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

p klinik cepat2 nnt berjangkit

Bitt (doubleIS) said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hope u cepat sembuh yer...
salam kenal n follow u :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...