nuff

Tuesday, September 29, 2009

OTAK.... OH... OTAK

buat masa ni....
otak aku dah berhenti berfikir.
berhenti untuk memikirkan diri sendiri
fikir ttng orang lain
fikir nak cakap tentang orang lain
fikir pe yg orang lain cakap
fikir pe orang cakap pasal aku
fikir pasal pape jek
otak aku tak beroperasi lagi dah.


Sunday, September 13, 2009

Papadom di pawagam.




Mengisahkan Saadom adalah seorang pengusaha kedai makan yang terlalu kuat bekerja sehingga berjaya mengejar impian hidupnya, namun dia gagal dalam tanggungjawabnya sebagai suami kepada Munira dan ayah kepada Miasara. Situasi ini berubah apabila Saadom kehilangan isteri kesayangannya yang mati dalam satu kemalangan ketika ingin melihat anaknya menerima anugerah di sekolah selepas suaminya memberikan alasan sibuk. Sebelum itu, Munirah sempat berpesan agar suaminya akan sentiasa menjaga anaknya seperti mana menjaga kerjanya. Sejak itu Saadom tidak lagi seperti dulu, ke mana saja anaknya berada dia sentiasa berada di sisi. Sehinggalah saat berpisah apabila Miasara ditawarkan untuk melanjutkan pelajarannya di IPTA. Miasara tidak lagi mahu ayahnya mengikutnya ke Kuala Lumpur dan mengugut akan berhenti belajar sekiranya tidak patuh arahannya. Saadom akur dengan kehendak anaknya, namun di sebalik itu Saadom punyai rancangan untuk memohon jawatan sebagai tukang kebun di IPTA tempat anaknya belajar agar dapat sentiasa melihat anaknya.






Judul: PapaDom
Tagline: Sebuah kisah mengenai seorang bapa, seorang anak dan papadom.
Genre: Drama / Komedi
Pengarah: Afdlin Shauki
Penerbit: Tayangan Unggul Sdn Bhd
Kos penerbitan: RM1.44 juta

Pelakon:
Afdlin Shauki (Saadom)
Noorkhiriah (Munira)
Liyana Jasmay (Miasara)
Vanidah Imran (Profesor Balqis)
Farid Kamil (Hisham)
Scha (Shasha)
Chelsia Ng (Yvonne)
Que Haidar (Mat)
Harun Salim Bachik (Hussin)
Pete Teo (Alan)
Adham Malek (Ali)

Tarikh tayangan: Oktober 2008

:
Filem Terbaik
:
Pelakon Lelaki Terbaik
:
Pelakon Wanita Terbaik
:
Cerita Asal Terbaik
:
Skor Muzik Asal Terbaik


Thursday, September 3, 2009

Tak de Kerja cari Kerja

2 september 2009...
jam 1600 tasha, menjemput amy di kolej keris mas.
tujuan utama: mencari saloon yang best
sasaran: great hair saloon (**harga berpatutan)
sampai di saloon tersebut dlm jam 1648.

operasi meng'survey' harga telah berjaya dan operasi make over pun berlangsung dengan pantasnya. amy memulakan operasi dengan menjalankan jana kuasa rebonding versi paling laters (apa benda aku merapu ni).
aku pula, cadangnya juz nak potong je....
lama giler tunggu amy buat rambut dia. rambut aku xde operasi pape pun lagi.
Meki (hair stylish amy) kata nak buat rambut aku kasi sama2 habis ngan amy. aku pun redha....

jam 1740, yana pun sampai dengan rangginya menumpang moto member dia.
survey sikit2, yana pun terus dengan pantasnya menjalankan operasi highlight rambutnya versi beta 8 (merapu lagi).
tujuan yana nak buat highlight, tapi kasi xnampak.
aku terpinga kejap....
cam ne 2?
highlight kasi xnmpak ek????
ahhhh...tgk jela hasilnya nnt.

yang aku pula...
masih xbuat pape.
huuhuhuhu,....sadis tol!
tunggu amy n yana mengoperasikan make over. aleh2 dah dekat kul 6.30.
aku pun mencadangkan kami berbuka puasa dengan mengalas perut kami dengan kain alas yang suci murni.

aku keluar mencari mknn...
akhirnya aku menemui air kotak milo yang termahal di alam fana kerana strawnya yang special dan roti cheez yang nmpk menyelerakan.
lantak korang la....
yang penting aku suke...
weeee....

jam 1915 aku mengalehkan parking keter aku yang berada di alam bunian ke alam nyata.
sampai semula ke saloon,kami pun berbuka.
aduh.... nikmatnya buka...
padahal tu la 1st day aku bercuti puasa. hahahaha....
kononnye puasa la...

pergh....
xnak macam lama plak diorang buat rambut.
aku tunggu dari pukul 5 ptg sampai pukul 8.30 mlm,
rupanya baru rambut yana je yang dah siap.
hapeh tol!

tunggu....
punye tunggu....
punye tunggu....
aku menyedari pada pukul 9.30 baru diorang mula buat rambut aku pasal rambut amy dah nak siap.
geram tol aku.
nasib baik di saat-saat akhir aku bertukar fikiran untk buat treatment dan potong rambut.
gila punye Joe... aku suo jangan potong bayak, dia potong bayak pula.
tapi rambut aku, ada la ala2 macam yang aku nak kat gmbr 2 (siap bawa contoh ok).
agak berpuas hati
agak la....

akhirnya hasil dari kerja gila kami yang berkampung di great hair saloon dari pukul 5 ptg sampai 10.30 mlm, makanya....
kami pun menerima hadiah percuma...
sebabnya...
kami menerima anugerah pelanggan paling cool, demanding, havoc.
hahahaha.... n over all. thanx 2 Meki n Joe ( yang jahat)

7 sorotan peristiwa 8

rambutku.....
sebelum



yana yang memanggang ikan di atas kepalanya untuk buka puasa kami.
masa ni, aku masih menunggu....


lagi detik menunggu aku setelah 2 jam


akhirnya aku penat menunggu stelah hampir 4 jam
yang si amy kat sebelah baru separuh 60% siap....
ada lg 40%, aku bleh buat peta kat bantal kesayangan aku.


rambut amy yang sebenarnya....
hahahaha...
amy adalah klon beyonce rupanya.


nampaknya yana adalah pemenang pertama.
yana yang siap dulu....
sedang bergumbira dengan aksi cute juga hasil rambut baru


amy yang masih xsiap2.
masa ni dah 80%
semua orang pun tunggu dia rupanya.


aku....
huhuhuhuhu....
sedih....
lambat...
huhuhuhuh....
baru nak buat....
tapi suke.... weee.....


hasilnya.... kami dilantik menjadi duta Great Hair Saloon.


gambar dibawah: lagi... aksi bergaya dengan rambut baru.
perhatian! tgk gmber bawah betol2.
KEDAI DAH TUTUP PUN XRETI BALIK.
hahahahaha.....




*tertakluk pada terma dan syarat
-kenapa aku orenkan nama kedai 2 n pekerja saloon 2...pasal kedai 2, tema dia oren. nadia mesti suke.

Tuesday, September 1, 2009

final destination 4



video

Directed by: David R. Ellis

Produced by: Craig Perry,Warren Zide

Written by: Screenplay: Eric Bress

Characters: Jeffrey Reddick

Starring: Bobby Campo, Shantel VanSanten, Haley Webb, Nick Zano, Krista Allen, Andrew, Fiscella, Jessica Ritchie

Music by: Brian Tyler

Theme: Shirley Walker

Cinematography: Glen MacPherson

Editing by: Mark Stevens

Studio: Zide/Perry Productions, LivePlanet

Distributed by: New Line Cinema (Warner Bros.

Release date(s): August 28, 2009 (US/UK), October 15, 2009 (Aus/NZ)

Running time: 82 min.

Country: United States

Language: English

Budget: $43 million

Gross revenue: $28,300,000 (domestic)

Preceded by: Final Destination 3 (2006)


**kepada yang nak tau apa yang ada sebelum2 final destination 4, ini ada poster yang berkaitan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...